Svaštara

Horoskop – Očekuje nas ekstremno moćan mlad Mjesec: Donosi promjene kao grom iz vedra neba (28. oktobar 2019.)

Horoskop – čudesna energija ekstrmno moćnog mladog Mjeseca donijet će drastične promjene u naš život! Saznajte šta vas očekuje…

Mlad mjesec - Pikabu.ru

Na samom početku sljedeće sedmice, u ranim jutarnjim satima ponedeljka, pojavljuje se mlas Mjesec u Škorpiji. “Mlad Mesec se događa kada su Sunce i Mjesec u konjunkciji, zauzimajući isti stepen astrološkog znaka, piše “Sensa“.

Ukratko rečeno, to znači da su usklađeni srž našeg identiteta (Sunce) i emocije (Mesec)”, objašnjava Durgadas Allon Duriel.

To nam daje veću jasnoću o nama samima, a kako Mjesec počinje novi ciklus, na isto poziva i nas. Zato je ovo povoljno vrijeme za iniciranje nečega i određivanje namjera, ali i za istraživanje vlastite sjenke, “koja je jasnija pod nebom osvjetljenim samo zvijezdama”, što je naročito relevantno sada, kad je mlad Mjesec u Škorpiji, “znaku najviše povezanim s njom”.

Ovo je “ekstremno moćan” mlad Mjesec, u gotovo egzaktnoj opoziciji sa Uranom, koji je retrogradan u Biku, što “stvara spontane i haotične promjene”, navodi se na “spiritualnoj društvenoj mreži” Spiritualify. Ta visokonabijena energija može uzrokovati nepredvidljivost, nestrpljivost, impulsivnost, pobunu, rizično ponašanje, nezgode, nemir, tjeskobu.

Moguće je i da neko blizak postane nepouzdan, nepredvidljiv ili počne da provocira, ili da u vaš život iznenada uđe neko novi, uzrokuje štetu i nestane brzo kao što se i pojavio. Ovaj mlad Mjesec može biti težak za veze jer bi se zbog povećane potrebe za ličnom slobodom i nezavisnošću, ali i zbog sebičnosti, partneri mogli udaljiti, neki čak i razdvojiti.

“Očekujte promjenu koja će biti iznenadna kao grom iz vedra neba”, upozorava Leslie Hale i dodaje da promjena može uticati na veze, novac, prihod te niz drugih područja.

U takvoj situaciji, “ne računajte da će se išta odvijati u skladu sa očekivanjima ili pretpostavkama”, ističe i astrologa Ren Tvedten, koja savjetuje da napravimo i plan B za svoj plan B.

S nepredvidljivom energijom ovog Mjeseca najbolje se nositi tako da budemo fleksibilni i spremni prilagoditi se promjenljivim okolnostima, savjetuju na mreži Spiritualify.

Jer, možda nas probudi da svijet vidimo sa novog gledišta, pokrene u potpuno novom smjeru, na put koji je bolji za nas. “Promjene (ili potresi) koje dolaze s ovim mladim Mjesecom mogu biti toliko potpune da se osjećaju poput smrti, ali u tome nema ničega tužnog”, naglašava Ren Tvedten, jer tako možemo postati “slobodniji i osnaženiji nego prije”.

Škorpija više cijeni kvalitet nego kvantitetu, zanima ga ono esencijalno, ona je minimalista – tako je ovo “dobro vrijeme da se riješite svega što vam nije potrebno”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh