Svaštara

Ruke je najbolje sušiti papirom, a najgore je ne osušiti ih uopće

Način na koji sušite ruke jednako je važan kao i samo pranje ruku. Ruke je puno bolje osušiti ručnikom, papirnatim maramicama ili sušilicom za ruke nego ih ostaviti da se same osuše na zraku

Bakterije se bolje prenose s vlažne nego sa suhe kože.

– Vlažne ruke lako prenose ili skupljaju klice. Sve što mokre ili vlažne ruke dodiruju može postati zaraženo – rekao je dr. David Cutler, liječnik obiteljske medicine iz zdravstvenog centra Providence Saint John u Santa Monici u Kaliforniji.

Pranje ruku, posebno nakon diranja stvari koje su prljave, jednako je važno kao i sušenje nakon toga.Nakon pranja je vrlo važno dobro i osušiti ruke. Glavni cilj je da ruke sačuvate od ponovne kontaminacije tijekom pranja ili sušenja – kaže dr. Nesochi Okeke-Igbokwe.

Ruke je puno bolje osušiti ručnikom, papirnatim maramicama ili sušilicom za ruke nego ih ostaviti da se same osuše na zraku. Neka istraživanja tvrde da je najbolji način sušenja ruku – papirnatim ubrusima.

ZRAK 20 PUTA GORI NEGO VANI
Ustajali zrak u uredima može utjecati i na produktivnost ljudi
Prema istraživanjima klinike Mayo, električne sušilice za ruke svojim puhanjem mogu lako prenijeti bakterije direktno na vaše ruke.

– Korištenje sušilice za ruke u javnom wc-u najgori je način sušenja opranih ruku – potvrdio je i dr. Cutler.

Istraživanje sa Sveučilišta Westminster je otkrilo da neke sušilice za ruke mogu proširiti virus prostorijom i do metar i pol. Iako neki stručnjaci još raspravljaju ovoj temi, prema dr. Okeki – Igbokwi sušenje ruku papirnatim maramicama za jednokratnu upotrebu je najsigurniji izbor za smanjenje rizika od širenja mikrobaNajmanje sigurna opcija je uopće ne osušiti ruke. Ranekka Dean, direktorica za kontrolu infekcija u bolnici NYU Winthrop na Long Islandu, napominje da istraživanja o svakoj metodi sušenja imaju za i protiv argumente, ali najbolji izbor je dobro osušiti ruke.

OSTANITE AKTIVNI
Protiv ‘zimske depresije’ što više boravite na svježem zraku
– Odluku o korištenju određene metode sušenja može odrediti nekoliko čimbenika, uključujući praktičnost, osobne preferencije, troškove, prostor i dostupnost – rekla je Dean, a prenos,piše 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh