Svaštara

Amra Džeko o djeci, suprugu Edinu, životu u Rimu i ratu u BiH

Otkad se rodila Una, više ne spavamo zajedno. Dijelim krevet s njom i Danijem, kako bi se njihov otac više odmarao, otkrila je Amra

Amra Silajdžić, supruga napadača Rome Edina Džeke, u intervjuu za Leggo govorila je o svom suprugu, životu u Rimu, ali i vremenu koje je provela u ratnom Sarajevu.

Lijepa supruga rimskog napadača, osim što je brižna majka i besprijekorna životna suputnica, predstavljena je kao žena koja u prvom redu troši sebe kako bi pomogla ljudima u BiH.

O “novom” domu u prijestolnici Italije govorila je u superlativima.

– Rim je naša druga kuća. Volim ove ljude. Jako su prijatni i puno su slični nama Bosancima. Također, volim historiju ovog grada, posebno centar grada, čak i ako živim u Casal Paloccu, području vrlo ugodnom za nas. Postoji i velika borova šuma u kojoj uvijek trčim s Riom, jednim od svoja dva psa. Drugi se zove Smoki – rekla je Amra u intervjuu za Leggo i nastavila:

– Došli smo u Rim kada smo bili u braku šest mjeseci. Posjetili smo Rim kao turisti, prije nego što je potpisao ugovor. Ovdje Edina navijači vole i stalno ga zaustavljaju na ulicama.

Amra je otkrila da je sretna žena.

– Da, sretna sam, čak i ako imam druge snove koje planiram ispuniti. Moj suprug i ja volimo putovati, a kad prestane igrati fudbal, više ćemo se posvetiti tome.

Govorila je i o tome kakvi su roditelji ona i Edin.

– Puno se posvećujemo porodici jer znamo koliko je važno pratiti djecu u rastu. Pomažu nam i moja majka i svekrva, ali i kćerka Sofija. U praktičnim stvarima koje se tiču ​​djece, pokušavam Edina ostaviti mirnog i usredotočenog na njegovu fudbalsku karijeru. Otkad se rodila Una, više ne spavamo zajedno. Dijelim krevet s njom i Danijem, kako bi se njihov otac više odmarao – kazala je Amra.

Amra se prisjetila i svog djetinjstva u ratnom Sarajevu.

– Imala sam sedam godina i živjela sam na brdu, u starom gradu Sarajeva. Bili smo opkoljeni i stalno sam čula pucnjavu. Moja majka je često koristila podvožnjak, zvali su ga Tunel spasa, sagrađen ispod aerodroma, kako bi osigurala hranu za mene i moju sestru, koja je živjela sa nama. I kad sam išla po vodu s bakom na ulicu, ona mi je uvijek govorila da brzo trčim i da nikad ne stajem – ispričala je Amra italijanskim medijima,piše Faktor


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh