Svaštara

Oni su najzaboravniji znakovi horoskopa

Nešto trebate učiniti, ali se ne možete sjetiti šta. Poznajete onog čovjeka, ali ste mu zaboravili ime. Kako se ono na francuskom kaže ‘prevaren’?

Zaboravna osoba - Večernji.hr

Podatak je negdje u vašem mozgu, ali ga ne možete privesti u svjestan um. Ova četiri znaka najviše trpe od opisane boljke!

Ribe

Ribe često progoni osjećaj da su zaboravile nešto čim izađu iz kuće, a to su najčešće sitnice poput sunčanih naočala, kreme za sunčanje ili mobitela. Moraju posegnuti za rekonstrukcijom svojih postupaka kako bi pronašle ključeve ostavljene u hladnjaku ili dokumente zametnute u kupaonici. Mnogo vremena Ribe provode u svom imaginarnom svijetu, zbog čega često zaboravljaju na praktične aspekte života. Tako primjerice zaborave platiti račun za gorivo, ali će vam detaljno ispričati sve o likovima iz nove serije, piše “tportal“.

Blizanci

Zaboravnost je kod Blizanaca najčešće posljedica preopterećenosti uma podacima. Umjesto da odbace ono nebitno i oslobode moždane vijuge, svakodnevno imaju na rasporedu mnoštvo dogovora, obveza i zanimacija. Redovno smetnu s uma tekuće zadatke, a kad ih se napokon sjete, već je kasno. U poslovnom svijetu skloni su zaboravljati rokove, datume dospijeća i porezna razdoblja.

Vodenjak

Oni su kreativci koji stalno smišljaju rješenja za probleme i spremno prihvaćaju inovacije. Kome je glava puna brojki, teorija i informacija, lako gubi aktualnosti iz vida. Zaboravljaju svakodnevne rutinske obaveze, poput vađenja rublja iz perilice i stavljanja u sušilicu. Prepoznaju lica ljudi s kojima se susreću, ali slabo pamte njihova imena. Pamćenje im služi za mnogo važnije stvari.

Ovan

Vode aktivan društveni život i bave se svakojakim aktivnostima pa ne čudi to što im ponekad ‘stane mozak’. Iako često zapisuju obaveze i aktivnosti, svejedno ponekad zaborave kupiti kefir ili prenijeti poruku. Nastoje se na silu sjetiti zaboravljenog, no lampica im se pali tek kad prestanu pokušavati. Kad se ipak sjete, gestikuliraju, kolutaju očima i pitaju se kako se, pobogu, nisu mogli sjetiti tako jednostavne stvari.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh