Svaštara

Pas ostavljen u autu na suncu, ljudi razbili prozor da ga spase

Intervencijom građana danas u Župi dubrovačkoj spašen je jedan pas, kojega je vlasnik u automobilu bosanskohercegovčakih registracija ostavio na suncu kod hotela Sheraton u Mlinima.

Naime, građani su primijetili kako je pas kolabirao u automobilu te se dosta njih i okupilo oko vozila, razmišljajući kako nesretnoj životinji pomoći. Na koncu, pozvana je predsdjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik Anica Sambrailo koja je bila primorana s građanima koji su se okupili razbiti prozor, prenosi dubrovackidnevnik.rtl.

– Drugog izbora nije bilo. Razbili smo staklo, sad čekam policiju. Kučak je u mene i vodim ga kući. Najbitnije je da smo ga spasili. – poručila je Sambrailo za Dubrovački dnevnik.

Na pitanje je li se pojavio vlasnik kučka, Sambrailo je kazala da još nije, ali i poručila da će policiji dati registraciju.

U svakom slučaju, građani su očito bili primorani razbiti prozor automobila, te tako spasiti život sirotoj životinji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh