Svaštara

Gubitak ljubimca boli puno više nego što neki misle

AKO ste vlasnik ljubimca, već jako dobro znate da ne postoje riječi kojima možete opisati veselje i sreću koju ljubimci unose u dom. Ljubimci su najbolje društvo, uvijek nas veselo dočekaju na vratima i strpljivo čekaju kako bi proveli s nama malo vremena u igri. Iako ponekad znaju raditi razne nepodopštine, uvijek nas nasmiju i nikada ne možemo biti dugo ljuti na njih.

Ljubimci - Screenshot

Psi su izvrsni s djecom i daju nam bezuvjetnu ljubav. Psi su uvijek uz nas, kada smo tužni i usamljeni i kada nam je potrebna utjeha i topli zagrljaj, oni su tu i kada smo sretni i vesele se s nama. Ovi svi razlozi objašnjavaju zašto nam je toliko reći zbogom ljubimcima.

Gubitak ljubimca je traumatično i bolno iskustvo, jer smo zapravo izgubili najboljeg prijatelja. Ovo može biti objašnjeno s dubokom povezanošću čovjeka i psa i patimo kao da smo izgubili našu srodnu dušu.

Kako bi potvrdili ovu teoriju, na sveučilištu u Novom Meksiku su napravili istraživanje i pitali vlasnike kako su se osjećali kada su izgubili ljubimca. Većina je odgovorila da je bol ogromna i neopisiva.

Sveučilište na Havajima je također napravilo istraživanje te su vlasnici koji su izgubili voljene ljubimce izjavili da tuga i bol traje dulje nego kada izgube voljenu osobu,piše INDEX

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jako puno vlasnika je također izjavilo da je bol neopisiva i neusporediva s bilo kakvim drugim gubitkom.

Sljedeći put kada vidite nekoga tko je izgubio ljubimca, imajte na umu ova objašnjena i pokušajte razumjeti da njima pas nije samo pas, nego najbolji prijatelj i dio obitelj.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh