Svaštara

Prešla put od beskućnice do milionerke: Ova samohrana majka smislila je način da zaradi ogroman novac

Kejt Majnsfeld (40), samohrana majka iz Londona, prije četiri godine ostala je na ulici. Živjela je u hostelu koji je bio prepun bubašvaba, a danas je osigurala bolji život za sebe i 16-godišnjeg sina.

Kejt Majnsfeld- Youtube- Screenshot

Pokrenula je sopstveni biznis, Single to Soulmates i postala lajf kouč (trener života). Naziva se i savjetnicom za veze, a ima čak 500 klijenata koji su u potrazi za ljubavlju.

To radi vrlo uspješno, jer 92 posto klijenata završi u sretnoj vezi već nakon godinu dana. Pohvalila se da je odgovorna za 54 vjeridbi i brakova, kao i tri bebe.

Nedavno je proglašena za stručnjaka godine za odnose s javnošću na dodjeli nagrade London Prestige Awards. Posao joj danas cvjeta i otkriva da je do sada zaradila 500.000 funti.

Ipak, kada je pokrenula biznis bila je na najnižoj tački u svom životu.

– Raskinula sam sa partnerom i u to vrijeme sam honorarno radila, ali nisam zarađivala dovoljno za život. Diplomirala sam novinarstvo i radila u medijima 15 godina. Pokušavala sam da dobijem bolji posao, ali mi nije išlo. Zbog toga sam u jednom periodu živjela po hostelima – kaže Kejt.

– Bilo je zastrašujuće. Prije nisam mogla ni da zamislim da to može da se dogodi nekome ko je završio fakultet i prije toga dobro zarađivao – priča Britanka. Prvo je krenula s konsultacijama ‘licem u lice’, a onda je promjenila strategiju. Prebacila se na internet kako bi je čulo što više ljudi.

– Napravila sam web stranicu i naučila kako da radim tehničke stvari. Strategija mi je bila da ulažem što više u posao. Prve godinu dana to je bilo veoma teško – rekla je.

Smislila je onlajn program za ljude koji traže ljubav. To su bile uglavnom žene, a program je trajao tri mjeseca. U prvom mjesecu je trebalo da žene prestanu da izlaze na sastanke i porade na sebi i samopuzdanju.

Dva puta nedjeljno je obavljala video poziv za grupe od 20 ljudi. Kada je posao proširila na Fejsbuk, radila je još bolje. Od ovog posla, ozbiljno zarađuje posljednje dvije godine. Prošle godine je zaposlila još četiri trenera, a nedavno se proširila na SAD i Australiju.

Najdražio dio posla joj je, kaže, kad vidi ljude kako se zaljubljuju i ponalaze svoj sretan završetak.

– Najveća nagrada mi je kad ih vidim sretne. Neke od njih imale su nisko samopouzdanje ili tražile pogrešne muškarce. Obožavam da pomažem ljudima da počnu da vole sami sebe.

Najveći izazov joj je bio, pored posla, da podiže sina Džejka.

– Teško je istovremeno biti i roditelj tinejdžera. Drago mi je da ne moram da radim 15 sati dnevno i da imam vremena da budem i majka – kaže Kejt koja je u međuvremenu i sebi pronašla partnera s kojim se viđa više od godinu dana.

Program na kojem trenutno radi zove se The Date Diet. Tu će učiti žene kako da ostanu u zdravom odnosu i njeguju ga, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh