Svaštara

Horoskop za eksploziju strasti i teške odluke: Šta nam donosi Mars u Vagi (do 19. novembra 2019.)

Horoskop – Mars ulazi u znak Vage! Očekuju nas turbulentne situacije na mnogim poljima…

No image - Haber.ba

Mars od 4. oktobra dobija primjese Vage i tako će biti sve do 19. novembra. Ovo nije najbolja pozicija za planetu koji je zadužen za aktivnost, inicijativu, za našu pokretačku energiju.

Umjesto da se kreće prema cilju i ostvaruje započeto, ovaj Mars bi mogao upadati u dileme. Odlagati aktivnost, važe između dve opcije njemu jednako dobre, a potom ima utisak ako izabere jednu da je nešto propustio ili izgubio. Zato dugo “Vaga”, često odustaje od obje opcije i propušta neke prilike.

Vaga je u astrologiji zadužena za odnose s drugima, kako bračne, ljubavne, tako i za poslovna partnerstva. Zato će ta područja u narednih više od mjesec dana biti jako aktivna i prepuna promjena.

Od novih početaka, do svađa i razilaženja, sve zavisi od toga kako je on položen i aspektiran u vašoj natalnoj karti.

Protivrječnost ovog položaja je u tome što je Mars simbol rata i borbenosti, a sada će se kretati znakom koji se zalaže za mir i kompromise. Riječ je o miroljubivom ratniku, ali sve dok ne izgubi strpljenje. Tada postaje vrlo nezgodan i više se koristi pasivnom agresijom, nego direktnim napadom.

Pitanja vezana uz pravdu, pravne postupke, ljepotu, veze, brak i bračnog partnera biće dominantne.

Šarmiranje, zavođenje, dijelom i romantični porivi obojit će naše odnose s osobama suprotnog pola. Novi počeci odvijat će se nešto sporije, ali sve bi mogla ubrzati jaka strast, postojanje fizičke privlačnosti.

U svojim aktivnostima i odlukama češće uzimamo u obzir kako će na to reagovati drugi ljudi. Više činimo zbog drugih i u ime odnosa jer imamo utisak da ćemo i mi na taj način biti zadovoljeni. Treba nam publika i potvrda drugih, inače imamo utisak da su naša djela ostala neprimjećena.

I tokom ovog tranzita potrebno je više strpljenja i prema sebi i prema drugima. Ako očekujete od drugih da budu ispravniji u svojim postupcima i da pokažu šta žele, mogli biste se razočarati. Možda će se druga strana boriti s nekom odlukom i nesposobnostima da je donese.

I suočite li se u ovom periodu sa problemima u jednom odnosu, tražite miroljubiva rješenja. Ali ih, tražite, nemojte se ponašati kao da oni ne postoje. Ono što se sada ne riješi moglo bi buknuti, eksplodirati nakon što Mars uđe u znak Škorpije, od 19. novembra.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh