Svaštara

Domaćica koja prkosi modernom dobu: “Žena bi trebala život posvetiti mužu”

Moderno vrijeme promjenilo je dosta stavova žena po pitanju braka i razlikuju se dosta od prošlosti.

No image - Haber.ba

Katrina Holte (30) naizgled je obična mlada žena. No tko god bolje upozna njene navike, stavove i stil života, brzo može vidjeti kako uopće nije obična. Ona je, naime, odlučila da bi, radije nego u sadašnjosti, živjela u 1950-ima i tome je sve podredila – čim se udala Katrina je tako dala otkaz da bi se, kao mnoge žene u tom vremenu, mogla brinuti isključivo o svom suprugu.Dan joj tako prolazi u kuhanju, peglanju, čišćenju i brizi o domu, u slobodno vrijeme malo i vježba, a bavi se i šivanjem. Svakog jutra Katrina ustaje već u 6:30 sati da stigne pripremiti mužu odjeću prije nego se spusti u kuhinju kako bi mu priredila doručak i spakirala ručak za odnijeti na posao.

Nakon toga počinje sa pranjem rublja i peglanjem, prije nego što započne s pripremom večere koja je svaki dan u isto vrijeme – kad suprug dođe doma s posla, naravno. Prije svega godinu dana Katrinin je dan izgledao potpuno drugačije i više je nalikovao na dane drugih mladih žena i supruga.

Dok se nije udala za inženjera Larsa, Katrina je radila u računovodstvu jedne velike kompanije, no nakon vjenčanja odlučila je dati otkaz da može biti kućanica kakve su žene bile u 1950-im godinama. Sad napokon živim onako kako sam oduvijek željela, ovo je moj život iz snova, a moj muž dijeli tu viziju – kaže mlada supruga.

Ipak, ona stalno ističe i koliko u tome uživa. Kaže i da ju muž ne uzima ‘zdravo za gotovo’, već jako cijeni sve što ona za njega radi, pogotovo jer je odrastao pomažući majci u kućanskim poslovima. Mislim da svim muškarcima treba ‘prava žena’, da ih barem malo razmazi – kaže ova ‘stepfordska supruga’.

Osjećam se kao da pripadam nekom ljepšem, staromodnijem vremenu. Ali, znam da se sve događa s razlogom i da je Božja volja što sam sada ovdje – priča mlada žena čiji je život, uvjerena je, započeo tek u rujnu 2018. nakon što se udala i napustila posao.

Danas ljudi više ne znaju ni normalno razgovarati kad se sa drugima oko nečeg ne slažu. Osim toga, uvijek su u žurbi, a jedni drugima ne govore ni “Molim” ni “Hvala”. Danas svi previše paze isključivo na sebe i premalo razmišljaju o drugima – zaključila je i objasnila kako ona u takvom vremenu odbija živjeti. Radije ostaje u 50-ima i planira ‘tamo’ proširiti svoju obitelj,piše Pult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh