Svaštara

Ove tri stvari muškarcima u vezi su značajnije od vođenja ljubavi

Postoji ona svima poznata statistika: muškarci pomisle na se*s svakih sedam sekundi. Naravno, odmah moramo reći da je to glupost! Da je to istina – kako bi se onda koncentrisali na bilo šta drugo u svakodnevnom životu? Da ne spominjemo da bi veliki broj muškaraca hodao naokolo sa stalnom erekcijom… Ma, bajka!

Par - Infpult.info

OK, činjenica jeste da je muškarcima jako stalo do se*sa, ali to im nije najvažnije u vezi.

Ako im ove tri stvari ne odgovaraju, onda se ni pored jedne žene na svijetu neće osjećati dobro.

Razumijevanje
Muškarac želi da ga žena razumije i doživljava kao muškarca. Odnosno, želi da razumije njegove potrebe, ono što ga pokreće, njegove prioritete. Njegova idealna pretpostavka je da ga partnerica poštuje i razumije njegovo ponašanje – čak i ako nije savršeno! Kako bi mu to uspjelo, rado će razgovarati s dragom (da, tačno, on govori!). Stari je klišej da muškarci izbjegavaju dugačke razgovore. Sve zavisi od teme razgovora – na primjer, muškarci rado razgovaraju o svom poslu. Za vrijeme večere, na kauču, u šetnji… i jako im je bitno da partnerica pokaže zanimanje za to.

Potvrda
To je klišej koji je zaista tačan: muškarci su stalno u potrazi za potvrdom – na poslu, u svakodnevici i u vezi. To ne znači da stalno trebamo maziti našeg dragog po glavi ili mu govoriti: “Dobro si to napravio, tigre moj!” Ne, radi se o tome da su potrebne međusobne potvrde u vezi. Za sitnice – poput uspjelog jela, ali i za bitne stvari – poput majčinstva ili očinstva. Jednostavno ponekad treba reći: “Dragi/a, svaka ti čast za to što radiš!”

Povjerenje
Neosnovani ljubomorni ispadi, nepovjerenje i sumnje… Gotovo ništa više od toga ne može muškarca izbaciti iz takta. Njima je povjerenje izuzetno bitno – osobito to da mi imamo povjerenja u njih (mogle bismo se vratiti na temu “potvrda”). Ako svom partneru apsolutno sve vjerujete i imate puno povjerenje u njega, time mu pokazujete da ga smatrate dobrim čovjekom. A to mu je izuzetno važno, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh