Svaštara

Novi tretman za podmlađivanje koji će u potpunosti izbaciti botoks iz upotrebe

Ovaj metod se pokazao za čak 30% efikasniji od jednog od najnaprednijih tretmana protiv starenja koji koristi matične ćelije.

No image - Haber.ba

Inekcije botoksa i filera za liječenje bora uskoro bi mogli da postanu prošlost. Uslov je da se novi tretman koji je testiran na miševima i koji tek treba da se ispita na ljudima, pokaže kao djelotvoran.

Naučnici tvrde da bi zdrave ćelije kože jednog dana mogle da se skladište i koriste kasnije u životu, kada već budu vidljivi znakovi starenja.

Metod se pokazao za čak 30% efikasniji od jednog od najnaprednijih tretmana protiv starenja koji koristi matične ćelije, istakao je tim sa Državnog univerziteta Sjeverne Karoline.

Za sada je ovaj metod još uvijek u fazi ispitivanja, a naučnici se nadaju da će tretman uklanjanja bora bez igala uskoro biti primjenjiv i na ljude, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh