Svaštara

Dobra volja i upornost: Otkrijte kako da najlakše skinete iritantno salo sa stomaka

Masne naslage na stomaku najviše frustriraju i najteže ih je skinuti, a nakupe se veoma lako.

Salo - Blogspot.com

Upravo su one najveća frustracija kod mnogih žena koje, frustrirane svojim izgledom, proživljavaju pravu agoniju svaki put kad netko spomene plažu i paradiranje u badiću.

Masnih se naslaga na području stomaka možete riješiti isključivo kombinacijom fizičkih vježbi i reducirane prehrane. Vježbe moraju biti za cijelo tijelo, jer je suprotno uvriježenom mišljenju nedovoljno raditi samo trbušnjake.

Uz to, treba pripaziti na jelovnik koji mora biti usklađen sa željom, pa započnite dan doručkom od zobenih žitarica s mlijekom i kašikom meda, a za međuobroke grickajte neko orašasto voće, poput badema ili oraha, i to ne više od 50 grama.

Za ručak se pobrinite da na tanjuru imate jednu krišku integralnog hljeba i barem 60 posto povrća, s tim da je u širokom luku potrebno izbjegavati prženu hranu, pogotovo meso.

Popodnevna užina neka vam bude neki komad voća poput jabuke, kruške, breskve ili nečeg sezonskog, a za večeru možete pojesti domaću juhu od povrća uz komadić integralnog hljeba.

Ako intenzivno vježbate, posavjetujte se sa stručnjakom u vezi vitaminizacije i minerala u raznim suplementima.

Nikad ne jedite barem tri sata prije odlaska u krevet, slatkiše i grickalice prekrižite s popisa baš kao i gazirane i zašećerene sokove te više od jednog piva dnevno.

Ukratko, vrijeme je da promijenite svoje životne navike, pazite na to kakvu hranu unosite u svoje tijelo i u kakvim količinama, ali i da počnete čitati deklaracije na proizvodima kako biste bili upućeni u to što tačno kupujete, prenosi “Magazin.net.hr“.

Mogli biste se iznenaditi koliko novca trošite na ‘smeće’ od hrane za koje ste bili posve sigurni da je bezopasno, jer upravo je vaš manjak angažmana i informiranosti doveo do stanja u kojem se sada nalazite.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh