Svaštara

Astro prognoze za jesen 2019.: 3 horoskopska znaka bit će najveći miljenici planeta

Jesen 2019. godine vjerovatno će početi konstruktivno jer će na nebu zaživjeti lotos planeta u zemljanim znacima. To će mnoge upućivati na dobre prilike, a posebno u konkretnim preduzimanjima.

Jesenji horoskop - Dormeo.ba

Najbolje će se osjećati Djevice, Bikovi i Jarčevi, ali i mnogi drugi znakovi prepoznavat će lijepe prilike za razvoj bilo u poslu, bilo u nekoj njima važnoj djelatnosti, piše “aAstro sudbina“.

Tokom oktobra, pomalo će doći do izražaja i određene prepreke jer će tranziti po Vagi kvadrirati planete u Jarcu, pa će biti prolaznih suočavanja s autoritetima ili pak natezanja oko tema koje su možda već bile dogovorene. Biće potrebno sve proanalizirati još jednom, kako bi se donio konačan stav.

Vrlina koja će tada biti najviše na cijeni je strpljenje, jer objektivno, neće se događati ništa strašno, ali će unutrašnji doživljaji (u zavisnosti od pojedinačnih natalnih karti) kod nekih biti blago ili više neprijatni.

Jedna vrsta kolotečine ili osjećaj stagnacije moguć je zbog neskladno postrojenih planeta, ali sve je to samo prolaznog karaktera, pa ako istrajete i malo pričekate, sve će polako početi dolaziti na svoje mjesto.

Možda se to neće pokazati baš odmah, jer će Merkur od 1. do 21. novembra biti retrogradan, pa će neke poruke ili informacije kasniti ili izostati, ali uvažavajući zbrku koju donosi retrogradni hod neomiljene planete, stvari će se ipak razvijati.

Nakon lijepog i poljetnog početka jeseni, zatim napetog ali ne i dramatičnog nastavka, novembar će donijeti toliko potrebno osvježenje i nadu u ljepše sutra, jer će planete iz Škorpije biti potpomognute ne samo onim iz Jarca (Saturn, Pluton), nego i Neptunom iz Riba, a kad u isti znak (Škorpiju) 20. novembra uleti i Mars, to će sve akcije postati jasno usmjerene, putevi za ostvarenje željenih ciljeva otvoreniji.

Povremenu zbrku davat će opozicioni Uran iz Bika, ali uz stabilnost planeta iz Jarca sve će se prevazilaziti radom, trudom i mudrošću.

Najvažnija promjena u tranzitima dogodit će se početkom decembra kad (3.12.) Jupiter pređe u znak Jarca. Strijelci će sabirati plodove prethodne godine, a pred Jarčevma (i ne samo njima, nego takođe i pred ostalim zemljanim znacima, a onda i vodenim) otvorit će se sasvim nove perspektive, dok će njihova vjera u bolje sutra jačati iz dana u dan.

Decembar će doneti stelijum planeta u Jarcu (Jupiter, Saturn, Pluton) skladno povezanih s Neptunom u Ribama, kao i Uranom u Biku, pa će mnogi dobiti priliku krenuti u ostvarivanje svojih snova na konkretan način.

Treba naglasiti da su trigoni u zemljanim znacima vrlo povoljni za posao, a kako su povezani i s nekim vodenim elementima, u istoj temi neće izostati ni kreativnosti, ideala, kao ni mašte.

Venera će tokom ove jeseni neprekidno biti u uobičajenom direktnom hodu i proći znakove od Vage do Jarca (znači tranzitirat će Vagu, Škorpiju, Strijelca i Jarca), a koje će znakove oplemeniti svojom prisutnošću i pomoći im da zrače ljepotom i možda nekom ljepšom ljubavnom prilikom.

Jesen će (bez eklipsi i bez većih promjena tranzita ako izuzmemo ovaj posljednji, Jupiterov), biti uglavnom očekivana, mirna i tokom nje nastavit će se procesi koji su već počeli, a najviše tokom ljetnjih pomračenja.

Ono što se tada otvorilo, jesenji dani će samo usmjeravati dalje, piše “ehoroskop.netehoroskop“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh