Svaštara

Pogledajte koje vježbe preporučuju za idealno ravan stomak

Koliko god obazrivi bili, kada je ishrana u pitanju, s vremena na vrijeme svako od nas poželi relax period u kome sebi dozvoli i one zabranjene namirnice i već poslije nekoliko dana primijeti neželjeni sloj masnih naslaga na stomaku, koje ne predstavljaju ništa strašno, jer ne postoji nešto što efikasno i učinkovito vježbanje ne može riješiti.

Vježbanje - Život i stil

Početak jeseni je vrijeme novih odluka i promjena, pa je tako idealan trenutak da odredite svoju fitness rutinu, koja će pozitivno uticati na vaše zdravlje, ali i izgled i koje ćete se redovno pridržavati uz povremene izmjene.

Jedno od najkritičnijih područja na našem tijelu je stomak, a dovesti ga do perfekcije nije nimalo jednostavno i zahtijeva poseban trud.

Iako su kardio vježbe najbolji saveznici u skidanju masnih naslaga u predjelu stomaka, poslije nekog vremena neophodno je uvesti vježbe za oblikovanje stomačnih mišića.

Naravno, čak i ukoliko potpuno redukujete svoju ishranu i naporno vježbate, imaćete poteškoća da primijetite rezultate u prvih 10 dana, ali već nakon 10 dana određene promjene su vidljive, što će biti dodatna motivacija i podsticaj da nastavite da se trudite.

Nakon nekoliko dana kardio treninga uvedite i statičnije pilates vježbe, idealne za oblikovanje stomačnih mišića.

Ideju za efikasan pilates trening u kombinaciji sa kardio vježbama možete pogledati ovdje, piše “Lepotaizdravlje“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh