Svaštara

Kreću u lov na magisterij: Superbaka i unuka u isto vrijeme završile fakultet

Diploma konačno je u rukama 62-godišnje Belinde Berry. Ova bakica je prava inspiracija zbog svoje upornosti i želje za obrazovanjem u kasnim godinama, a zanimljivo je i to što je diplomirala u isto vrijeme kada i njena 25-godišnja unuka Karea.

Baka i unuka - Fox News

Baka i unuka nisu bile sigurne hoće li završiti fakultet u isto vrijeme jer je unuka Karea bila redovni student dok je baka Belinda studirala vanredno. No, diplome iz kriminalistike i menadžmenta na Univerzitetu Chicago završile su kod ove dvije žene na istoj promociji, prenosi “Moj faks“.

Dekanica Rachel Lindsey rekla je da je priča o baki i unuci divna i da pokazuje da je Univerzitet u Chicagu jednako odlično i za mlade koji su tek izašli iz srednjoškolskih klupa kao i za malo starije studente koji se žele vratiti obrazovanju i steći diplomu. Povezanost između Belinde i Kareae je jako velika jer ju je baka odgajala od njene druge godine. Unuka je na baku koja je godinama radila u bolničkoj administraciji iznimno ponosna te bi voljela da pokrene vlastiti posao.

Počašćena sam što mogu biti uzor te se nadam da ću biti inspiracija svim mladima baš kao i malo starijima, da završe fakultet i da vide da za obrazovanje nikada nije kasno, kazala je 62-godišnja Belinda.

I unuka i baka planiraju nastaviti školovanje i kreću u lov na magisterij, a Karea poručuje da je obrazovanje ključ uspjeha.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh