Svaštara

Fotografije muslimanki lezbijki na kiši u New Yorku osvojile internet

Muslimanke iz Indije i Pakisatna Anjali Chakra i Sundas Malik, koje su zajedno već nekoliko godina, osvajaju svijet interneta nakon što su njihove fotografije na kojima se ljube na kiši u New Yorku postale viralne.

No image - Haber.ba

Fotografije lezbijki koje je objavio fotograf Sarowar Ahmed prikupile su gotovo 60.000 lajkova na Twiteru te donijele djevojkama nove pratitelje.

Sundas je inače umjetnica iz Pakistana, dok Anjali dolazi iz Indije.

Mnogi su podijelili njihove fotografije na društvenim mrežama uz pozitivne i ohrabrujuće komentare o tome kako ruše rodne i religijske granice. Ipak, postoje i oni koji ih osuđuju, naročito na vjerskoj osnovi.

Sundas i Anjali se ne osvrću na negativne komentare, uživaju u svojoj ljubavi i uzvraćaju pažnju onima koji ih podržavaju.

Prilikom nedavnog proslavljanja godišnjice ljubavne veze Anjali je podijelila nekoliko fotografija sa Sundas uz opis: “Sretna godišnjica djevojci koja me naučila kako voljeti i biti voljen”.

Inače, njih dvije nisu prve muslimanke koje su otvoreno u istospolnoj ljubavnoj vezi. Vjeruje se kako su muslimanke Rehana Kausar i Sobija Kamar 2013. godine prve ozvaničile svoju lezbijsku vezu i vjenčale se u Leedsu u Velikoj Britaniji, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh