Svaštara

Ne treba pretjerivati s dodavanjem tekućeg deterdženta prilikom pranja veša

Stručnjaci kažu kako previše tekućeg deterdženta za veš može imati nepoželjan učinak jer se mogu napraviti mrlje ili se veš neće dobro oprati.

Veš mašina - Facebook/Lindsey McIver

Također, moguće je da neugodni mirisi neće nestati, ali i da se rublje neće dobro isprati, a najgore je što ovakav način pranja može naštetiti veš mašini. Dolazi do većeg ispiranja i rade se veće pauze kako bi se razgradio višak deterdženta. Može se dogoditi i da će deterdžent ostati u utorima bubnja i na gumi, a to je dobra podloga za razvoj bakterija i gljivica.

Najvažnije je pogledati upute na samom pakiranju i staviti količinu koja je navedena jer je za svaki proizvod drugačije. Jedino ako se pere veća količina rublja može se staviti i malo više deterdženta, ali važno je ne pretjerati.

Najveća pogreška je ipak uliti deterdžent izravno iz boce u perlicu jer ovako ne postoji pravi uvid u količinu stavljene tekućine, piše “Večernjilist“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh