Svaštara

Vozač čvrsto spava dok njegov automobil juri 100 km/h

Društvenim mrežama kruži snimak na kojoj se vidi kako vozač automobila Tesla, kao i njegov suvozač, čvrsto spavaju dok automobil juri brzinom od oko 100 kilometara na sat. Iako Tesla ima sofisticirani autopilot, proizvođači automobila upozoravaju vozače da ipak ostanu budni te da drže ruke na upravljaču.

No image - Haber.ba

Oni vozači Tesle koji ta upozorenja zanemaruju, sve su veći problem na cestama.

Čovjek iz drugog automobila koji se vozio istom cestom i snimio taj video kaže da im je nekoliko puta zatrubio kako bi probudio vozača, ali njegova je glava i dalje bila naslonjena na prsa te je i dalje spavao, prenosi Huffpost.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh