Svaštara

Afera “bikini sutkinja” se nastavlja: Golotinja, ucjene, mito, a cijelu priču zabiberio je Vučićev lažni savjetnik

Isplivale provokativne fotografije u kupaćem

No image - Haber.ba

Golotinja, ucjene, nepotizam, mito, čak i moguća prostitucija, obilježili su jednu od najbizarnijih srpskih afera – u pitanju je sutkinja Marija Janićijević z Vranja, koja se “proslavila” pod nadimkom “bikini sutkinja”.

Ali, kao da skandali koje je pravila nisu bili dovoljni sami po sebi, čitava afera dobiva novu, još bizarniju dimenziju, kada se u cijelu priču uključuje i lažni Vučićev savjetnik, prevarant Zvonko Cvetković iz Kragujevca, odavno poznat policiji,prenosi Avaz.

Podsjetimo, bikini sutkinja, kako je u javnosti poznata sudija vranjskog osnovnog suda Marija Janićijević (39), ovih dana razriješena je pozicije, jer je zbog objavljivanja obnaženih fotografija prekršila etički kodeks.

Ona je, kako je potvrđeno ”Novostima” u sudu u Vranju, drugostepenom odlukom Visokog savjeta sudstva “razriješena zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudije”, na sjednici 27. avgusta.

Slučaj Marije Janjićijević javnosti je postao poznat još prije dvije godine, kada su “isplivale” njene provokativne fotografije u kupaćem kostimu, ali skandal je dobio još veće razmjere kada su prošle godine pojedini mediji objavili i one na kojima je potpuno naga, a objelodanjena je i lascivna prepiska koju je vodila s ljubavnikom.

Ono što najviše uznemirava jesu sumnje da je sutkinja Janićijević uzela mito u postupku protiv vranjskih ljekara optuženih za nesavjesno liječenje petogodišnje djevojčice Dijane Marinković, koja je preminula, kako bi ih oslobodila. Špekuliralo se i o tome da se sudija bavi prostitucijom.

Zbog svega navedenog dovelo je do toga da predsjednik Visokog savjeta sudstva (VSS) Dragomir Milojević uputi disciplinsku prijavu protiv “bikini sutkinje” zbog teške povrede radne obaveze.

U čitav skandal upleten je i čovjek koji se predstavljao kao savjetnik Aleksandra Vučića, u vrijeme kada je ovaj bio premijer. U pitanju je izvjesni biznismen i prevarant, Zvonko Cvetković, na koga je Janićijević pokušala da prebaci odgovornost za čitav skandal, tvrdeći da je ona žrtva i da je Cvetković ucjenjuje. Tvrdila je da je biznismen Zvonko Cvetković prevario predstavljajući se kao sudija Vrhovnog kasacionog suda Vesko Krstajić. On joj je, navodno, obećao pomoć u vezi s pritužbama na njen rad.

Rekla je tada, prošlog septembra, da je protiv njega podnijela krivičnu prijavu, ali prirodu njihovog odnosa nije komentirala. Cvetković, koji je navodno bio njen ljubavnik, priveden je prošlog avgusta po njenoj prijavi za proganjanje.

Cvetković je stari znanac policije i već je hapšen zbog prevara. Zvali su ga “doktor” jer se lažno predstavljao kao ljekar, a čak je jedno vrijeme i radio u ordinaciji iako nema završen Medicinski fakultet.

On je prije četiri godine privođen i zbog sumnje da se lažno predstavljao kao inspektor BIA, uzimajući novac za zapošljavanje u Kliničkom centru, za pomoć u privatizaciji, skraćenje zatvorske kazne… Više o njegovim prevarama, od kojih je najpoznatija ona u kojoj se predstavljao kao Vučićev savjetnik.

Ustav predviđa da sudijska funkcija prestaje tek nakon odlučivanja Ustavnog suda po žalbi, što u ovom slučaju nije ispoštovano jer je odluku u oba slučaja donio Visoki savjet sudstva, čime je povređen Ustav – rekla je Janićijević Novostima, dodavši da je pokrenula postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o sudijama, zbog “nesaglasnosti istog sa Ustavom RS”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh