Svaštara

Horoskop – Šta nam donosi susret planeta u znaku Djevice: Budite oprezni u narednim danima

Horoskop – očekuje nas novo doba i veliki životni test! Saznajte šta donose Sunce, Mars, Merkur i Venera u znaku Djevice…

Djevica - Net.hr

Susret planeta u znaku Djevice Sunce, Mars, Merkur i Venera u narednih će desetak dana biti u izazovnom aspektu sa Jupiterom i Strijelcem i Neptunom u Ribama. Riječ je o pomalo haotičnoj energiji koja može izazvati dosta zbunjenosti u tumačenju onoga što nam se događa. Sve je nekako neizvjesno, promjenjivo, nestalno. Može onako, ovako, možda i nikako. Na trenutke nam nedostaje faktor uzjemljenja, dijelom i jasnoće.

Dejvica voli red, tačnost, plan i kad joj to izmaknu Neptun i Jupiter, javlja se stres, nemir, pa i nervoza. Zato ako niste sigurni kako protumačiti ono što se događa i kako ostvariti ono što ste naumili, nemojte žuriti. Budite strpljivi, pričekajte da vam stvarnost pokaže šta je dobro, a šta nije.

Ovi aspekti mogu stvoriti i atmosferu idealizma. Plovimo na talasima zanosa. Obećanje novog je pred nama. I poput kameleona se prilagođavamo toj ideji, želji, a sve s ciljem da je doživimo, manifestujemo u stvarnosti. Glumimo ako je potrebno samo da bismo privukli pažnju, dobili, imali.

Ali sa druge strane zaboravljamo pogledati je li to obećanje novog dobro za nas?

Bježimo li od istine?

Gledamo li na okolnosti, osobu s kojom smo u interakciji kroz ružičaste naočale?

Koliko smo iskreni prema sebi?

Je li druga strana iskrena prema nama?

Lako stvaramo svijet mašte i iluzije, zavaramo se, slike u našem umu su toliko jake da nas obuzmu u potpunosti.

Nerijetko želimo vidjeti samo ono što želimo imati, ostvariti, ono što nas diže, osvaja, zanosi, budi nadu, obećava bolje sutra, ali zapitajte se da li je ono što će vam se događati u narednom periodu zaista istinito, stvarno ili je samo plod iluzornih očekivanja, želja i zanosa.

Srećom tu su i stabilizatori u vidu Saturna i Plutona koji će nas s vremena na vrijeme prizemiti i pomoći nam da shvatimo šta jeste, a šta nije, razlučimo istinu od iluzije.

Čuvajte se laži.

Čuvajte se prevara i neiskrenih obećanja.

Čuvajte se ljudi koji nose maske, koji vam se prikazuju onako kako biste vi htjeli da oni budu.

Ne spašavajte druge, spasite sebe.

Očekujte realno.

Ne žrtvujte se za ono što vas troši i ne vodi nikud.

Patite li od osjećaja krivice, prepoznajte ga i iscjelite. Oprostite sebi.

Naredni dani mogu nalikovati na putovanje kroz maglovite predijele. Ne vidite dobro, ne znate što vas čeka na tom putu, ali istovremeno silno žudite da dođete do cilja, čak i po svaku cijenu.

Ovi aspekti imaće poseban uticaj na Djevice, Ribe, Strijelce i Blizance.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh