Svaštara

Trump ljut na Melaniju, bacila je pogled na drugog

Masovna zabava na društvenim mrežama – fotografija na kojoj se vidi kako prva dama SAD pohotno gleda u zgodnog kanadskog premijera Džastina Trudoa. I nemilosrdan stisak Donalda Trampa… Čak su se i stručnjaci oglasili.

No image - Haber.ba

Fotografija sa Samita G17 u Francuskoj potpuno je obuzela društvene mreže.

Prva dama SAD Melanija Tramp uslikana je kako “guta očima” zgodnog kanadskog premijera Džastina Trudoa, dok joj suprug, predsjednik SAD Donald Tramp, čvrsto stiska ruku i pravi grimasu.

Ova fotografija bila je povod mnogima na društvenim mrežama da zbijaju razne šale, tipa: “Melanija izgleda planira da prebjegne u Kanadu” ili “Pronađite nekoga da vas gleda kao Melanija Džastina”.

Pojedini mediji čak su pronašli i stručnjake za govor tijela kakva je Peti Vud, koja je o tome napisala i knjigu.

“Možda mnogi to nisu primijetili, ali ova fotografija je zapravo dramatična i to zbog tog držanja ruke. Donald i Melanija se često drže za ruke, ali kod njih to nije izraz nežnosti ili ljubavi u vezi. Kod njih je to obaveza, često se može vidjeti kako je on vodi, povlači, hoda ispred nje i vuče je za sobom. Ni ovog puta nema nikakve razlike. Mnogi možda vide to kao romantičan gest, ali kod njih je riječ o potpuno drugačijem držanju od onog što možemo vidjeti kod drugih parova. Vidi se njena napetost i njegovo manipulisanje”, kaže ona.

Dodaje da se po njenom položaju tijela može zaključiti da se ona okrenula od Trampa, a da se približila kanadskom premijeru i došla mu, možda, i preblizu.

“Kada bliže pogledate, vidite da je ona manje od 20 centimetara od njegovog tijela. Ušla je duboko u intimnu zonu, koja je inače 30 do 35 centimetara. Neobično je i to što se ona ne ‘odvaja’ od njega kad mu daje poljubac. Obično kod takvog pozdrava žene odmaknu prsa i naprave takozvani luk”, kaže Pati Vud.

Ističe još jednu zanimljivost:

“Ona uživa u pogledu i kao da govori ‘pravi je ugođaj poljubiti te'”, dodaje stručnjak za govor tijela i ističe da je Tramp ljut, što se može zaključiti na osnovu njegovih usana, pogledu u pod i obrvama.

Odnos Donalda i Melanije odavno je tema svih medija u svijetu. Mnogi su i do sada pisali da im ne ide baš sjajno i da su zajedno iz interesa. Možda i jeste tako, ali ona je i dalje Prva dama SAD. A tako će i ostati sve dok je Donald Tramp predsednik, u to nema dileme, prenosi “Mondo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh