Svaštara

Mladić preminuo od raka, 15 minuta kasnije uginuo njegov pas

Stuart Hutchison je preminuo 11. augusta ove godine od raka mozga. Njegov pas Nero je uginuo 15 minuta poslije,

Ovom mladiću je dijagnosticiran rak mozga 2011. godine. Bio je podvrgnut operaciji i hemoterapijama. Nažalost, rak se proširio na njegove kosti.

Nakon što je ove godine oženio 22-godišnju Danielle, ona mu je poklonila dvogodišnjeg francuskog buldoga imena Nero. Tada su već imali još jednog psa kojeg su nazvali Nala. Nala i Nero su dobili malo kuče – Ameliju.

Stuartova majka Fiona Conaghan je istakla:

“Moj sin je preminuo u 13:15, a Nero je uginuo 15 minuta poslije. Imao je tri psa, ali on i Nero su bili kao jedno. Nero je uvijek bio sa njim. Daniellino srce je slomljeno jer je doživjela dvostruki gubitak. Ali, ona je jaka djevojka.”

Prema njenim riječima, Stuart je imao želju da premine kod kuće, te da su očekivali da će se desiti ono najgore. Ali, kako je rekla, teško su podnijeli gubitak.

Stuart i Danielle su zajedno bili šest godina. Zaručili su se 2017. godine. Živjeli su u Škotskoj. Stuart je posljednjih mjesec dana živio kod majke.

Jedan dan kada je Danielle bila kod Fione sa Stuartom, probudila shvativši da su joj naočale slomljene.

“Njen otac je rekao da će otići do njihovog doma da uzme druge naočale… Kada je došao uočio je da je pas povrijeđen. Odmah ga je odveo veterinaru. Kazali su da je nešto slomio u kičmi”, prisjetila se Fiona.

Stuartu je rak prvi put dijagnosticiran 2011. godine. Tri godine poslije se ponovo pojavio. Isto se desilo prošle godine. Preminuo je u 25. godini, navodi LadBible,piše Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh