Svaštara

Psiholog objašnjava: “Veze najčešće pucaju nakon tri godine, iz prostog razloga”

Sa vremenom ljubav između parova se mijenja. Teško da se može održati kao što je na početku.

??????????????????????????

Postoji izjava da ljubav živi tri godine, a zatim se transformiše u poštovanje, partnerstvo, naviku, udobnost, prijateljstvo, itd. A intima? Kada se zadovoljstvo i strast pretvaraju u bračni dug? Faza 1: eksplozija emocija i hormona: ” Ljubav, droge i rock’n’roll” je moto prve faze odnosa.

Vi ste ludo zaljubljeni i srećni, pa je odnos sjajan, spontan, raznovrstan, redovan i intenzivan. Mnogi parovi doživljavaju neprekidnu želju u ovom trenutku, stoga su posebno otvoreni za eksperimente i egzotiku. Faza 2: međusobno poznavanje:

Obično dolazi do kraja druge godine odnosa – i bez obzira da li živite zajedno ili ne. Naučnici ovo pripisuju činjenici da luda ljubav umire nakon 17 meseci odnosa: strast bledi a vi “okrećete glavu” na drugu stranu. Intmnom činu već pristupate svesnije: odnosi nisu više tako strastveni i spontani.

Manje gledate na muškarca kao na se*sualnog partnera, a više na životnog partnera. I to je divno: sada se osećate dublje, imate jaku duhovnu vezu, zajedničke interese i želje. Intimni odnos u ovoj fazi nije tako čest, ali je kao dah svežeg vazduha: oživljava odnos.

Faza 3: iskre nestaju: U ovu fazu većina parova ulazi tek na kraju treće godine (baš kao i sa ljubavlju). A ovo je apsolutno normalno. Ne zaboravite koliko je važno održavati se*sualnu aktivnost i interes partnera. Svi parovi imaju zatišIje u intimnom životu. Ali nakon mira sigurno je potrebna oluja: zato se nemojte plašiti eksperimentisanja, tako da se vatra zapali novom silom.Ako prebrodite treću godinu u vezi moguće je da ćete doživjeti i starost sa tom osobom,piše Pult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh