Svaštara

Pitanja koje uvijek možete postaviti mami, bez obzira na dob

Vi ste odrasla osoba koja se odavno odselila iz roditeljskog doma, ali unatoč tome vaša je majka i dalje prva osoba koju zovete kad trebate savjet vezan za posao, dom ili ljubav?

Niste jedini! Evo popisa stvari o kojima uvijek možete tražiti njezino mišljenje, bez obzira na godine.

1. Financijski savjet
Sami plaćate svoje režije, kreditne kartice i mjesečne rate za stan, no to ne znači da katkad ne trebate financijski savjet. Dakako, možete ga tražiti od stručne osobe ili vlastite mame koja vas bezuvjetno voli. Vaša će majka biti počašćena ako ju pitate za mišljenje o odabiru mirovinskog fonda, police dodatnog zdravstvenog i životnog osiguranja.

2. Gdje su vam svjedodžbe?
Davno ste završili srednju školu ili fakultet te se odselili iz roditeljskog doma, ali iz nekog razloga ona još uvijek čuva vaše svjedodžbe. Uostalom, u njezinoj ostavi naći ćete i svoje osobne dnevnike iz osnovnoškolskih i srednjoškolskih dana, koje nije imala srca baciti u smeće kada ste se iselili iz stana.

3. Kako napraviti savršenu sarmu?
Možda ste vrhunski kuharski znalac kad su u pitanju priprema tapasa, punjenih tortilja, sushija i drugih internacionalnih jela, no kad su u pitanju domaći specijaliteti, uvijek je možete nazvati i pitati za savjet. Kako saviti sarmu, ispeći savršeno pile u pećnici ili razvući tijesto za savijaču, samo su neka od pitanja na koja ona ima odgovor.

4. Trebate li nastaviti viđati tog tipa?
Niste sigurni je li on pravi čovjek za vas? Tražite mišljenje od svoje mame. Nema nikoga na svijetu tko vas voli više i poznaje bolje od nje. Čak i ako imate na očima ”ružičaste naočale” i ne možete sagledati svoju ljubavnu situaciju ozbiljno – ona će vam reći što se zapravo zbiva imajući na umu vašu sreću i dobrobit.

5. Kako ukloniti mrlje?
Vi imate najnovije sredstvo za uklanjanje mrlja za drvene, metalne i keramičke površine, ali ona ima dugogodišnje iskustvo. Naravno da ćete nazvati mamu kada zamrljate omiljenu haljinu ili prolijete vruću kavu po novom kauču. Mama ipak zna najbolje.

6. Sve vezano za trudnoću
Ona je vaš najbolji savjetnik ako želite zatrudnjeti ili ste trudni i očekujete dijete. Vaša majka neće okretati očima ako joj spomenete svoje strahove vezane za porod, njegu bebe ili odgoj mališana. Također, stavit će svoje vrijeme na raspolaganja da vas umiri i ponudi rješenje za sve eventualne probleme.

7. Želi li s vama ići na kavu / ručak / odmor
Ona je vaša najveća obožavateljica. Ako ne živite zajedno vjerojatno joj veoma nedostajete. Ona zna da ste zauzeti i da mnogo radite i ne želi vas opterećivati svojim problemima, ali bi voljela kad biste je pozvali na kavu, ručak ili kratki odmor, piše zadovoljna.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh