Svaštara

Zašto su u 30-im serumi bolji od krema za lice?

Ako niste do sada bili svjesni ovog podatka, sada je krajnje vrijeme.

Serum ima manju molekulsku strukturu, zbog čega prodire dublje u kožu.

Krema stvara barijeru na spoljnom sloju kože, ali njena funkcija je znčajno slabija po pitanju hranjenja ćelija kože.

Razmišljajte o kremi kao jakni za lice. Da, zaštitićete je od spoljašnjih uticaja, ali kožu njome nahraniti nećete.

U 30-im godinama, tačnije idelano bi bilo nakon 25-te godine, najbolja stvar koju možete da uradite za svoju kožu jeste to da korsitite serume koji sadrže hijaluronsku kisleinu i antioksidanse.

Sastojci seruma zahvaljujući hijaluronskoj kiselini prodiru dublje u sam epiderm, dok antioksidansi štite vaše ćelije od lošeg uticaja slobodnih radikala.

Pokušaćemo da objasnimo slikovito zašto je antioksidant kao sastojak važan u serumu.

Kleopatrina maska za lice od meda
Naime, slobodni radikali poput svih spoljnih faktora kao što je prljavština, smog, sebum, zatim unutrašnji stres, napadaju ćeliju, grizu od je dio po dio i ona na kraju umire, rezultat je koža koja izgleda umornije, olabavljena je i na kraju se na njoj pojavljuju udubljena – u vidu bora.

Antioksidans je omotač oko te ćelije, te kada bilo šta od negativnih faktora krene ka toj ćeliji ne može da joj priđe, jer ona posjeduje omotač koji je štiti.

Još jedan važan sastojak u serumuima jeste vitamin C, on će pomoći da koža zasija i ne izgleda umorno, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh