Svaštara

Uspon i pad Bokija 13: Kako je od regionalne zvijezde postao reketaš

Imao je 130 kilograma, nosio štikle, šminkao se, družio se s Jelenom i Divnom Karleušom, a onda je smršavio.

Makedonska rijaliti zvijezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, osumnjičen je za milionsku iznudu u Skoplju.

Snimak na kojem se vidi kako je dio od milion i po eura, koliko je iznudio od skopskog biznismena, dobio u skupocjenoj torbi “Louis Vuitton” objavljen je u medijima i izazvao je burne reakcije.

Inače, Boki 13, kontroverzni makedonski pjevač i voditelj, regionalnu popularnost stekao je učešćem u rijalitijima kada je glumio ženu.

Snimao pjesme
Kada je imao 16 godina, organizirao je dodjelu nagrada „13“ na koju su dolazile velike zvijezde s Balkana. Od 19. godine bavi se voditeljstvom. Završio je Fakultet za turizam. Bio je voditelj popularne makedonske emisije „Talk Show“, a 2009. je vodio emisiju „Gospođa ministarka“ na televiziji Sitel.

U Sjevernoj Makedoniji bio je poznat, a regionalnu popularnost stekao je 2010., kada je učestvovao u rijaliti programu „Veliki brat VIP“. Sukobio se s većinom ukućana, a ostao je u dobrim odnosima s Lepom Lukić i Divnom Karleušom, pokojnom majkom Jelene Karleuše i poznatom radijskom voditeljicom.

Došao je do finala i osvojio je treće mjesto. Krajem te godine ušao je na “Farmu”, ali je izbačen jer je prekršio pravila tajnog zadatka koji je dobio od organizatora.

Snimio je pjesmu „Otvori se“, koju je uradila Marina Tucaković, a 2011. je izbacio singl „Kaligula“, koji na YouTubeu ima više od 382.000 pregleda.

Učestvovao je i u trećem rijalitiju „Dvor“, gdje se posvađao s pjevačicom Majom Nikolić.

Vodio je emisiju „Arena B-13“, u kojoj je ugostio mnoge estradne zvijezde. Ponudili su mu učešće i u četvrtom rijalitiju 2013., kada je ponovo trebao doći u kuću Velikog brata, ali se nije uspio dogovoriti s produkcijom o honoraru.

Godine 2015. donio je veliku odluku u životu – da se povlači s estrade. Bojan se posvetio studijama prava i postao je predsjednik međunarodne asocijacije za ljudska i manjinska prava.

Polemike u javnosti vodile su se o njegovom se*sualnom opredjeljenju.

Estetski zahvati
Priznao je da je imao romanse i sa ženama i s muškarcima.

Podvrgao se mnogim estetskim zahvatima kao što su: povećanje usana, zatezanje lica, i tako dalje. Imao je 130 kilograma. Zatim je promijenio imidž, skratio je kosu, ofarbao se, počeo je nositi mušku garderobu i smanjio je usne.

Počeo se zdravije hraniti i vježbati, a nakon tretmana u Londonu, za koji je iskeširao desetinu hiljada eura, izgubio je više od 60 kilograma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh