Svaštara

Šest stvari koje pravi muškarci nikada ne rade svojim partnericama

Nečiju dobrotu nemoguće je izmjeriti, no postoje neke karakteristike prema kojima je moguće odrediti je li netko dobar čovjek ili nije.

Ljubav - Vipmagazin.ba

O tome kakva je netko osoba ovisi i kako će se ponašati u ljubavnoj vezi, a stručnjakinja za veze je za portal Your Tango otkrila koje osobine karakteriziraju lošeg muškarca:

1. Čini vas nesigurnom

Normalno je da se ljudi koji su u vezi povremeno osjećaju nesigurno, što iz osobnih razloga, što zbog nekih neriješenih konflikata. No taj osjećaj nikako ne bi trebao biti neprestan. Uz muškaraca koji ima dobre namjere nikada se ne biste trebale osjećati manje vrijedno, dapače, trebao bi vas ohrabrivati i činiti da se uz njega osjećate bolje (baš kao i vi njega).

2. Ograničava vas

U interakciji dvoje dinamičnih individualaca velike su šanse da se neki njihovi ideali neće podudarati. No to ne znači da se ijedna osoba u vezi treba žrtvovati i odustati od svojih snova da bi ih druga mogla ostvariti. Pravi muškarac vas ne bi trebao kočiti i ograničavati u postizanju vaših ciljeva. Partner koji vas cijeni dopustit će vam da napredujete, kako osobno tako i poslovno, te će vam u tome i pomoći ako može, pa čak i samo riječima podrške. Ako partner zahtijeva da odustanete od onoga čemu stremite i želite, ne zaslužuje vas. Njegove sebične potrebe ne bi smjele biti na prvom mjestu i kompromisi u vezi bi trebali biti obostrani.

3. Narušava vašu privatnost

U svakoj zdravoj vezi trebale bi postojati neke jasne granice. Koliko god da ste povezani sa svojim partnerom, važno je da možete neke stvari zadržati samo za sebe. Ako vaš partner neprestano pokušava narušiti vaš osobni prostor, primjerice čitajući poruke na vašem telefonu ili laptopu, to je znak da nema povjerenja u vas, što uglavnom proizlazi iz nekih njegovih osobnih nesigurnosti. Dobar muškarac će vam vjerovati i poštovati vašu privatnost.

4. Zlostavlja vas

Zlostavljanje u bilo kojem obliku – fizičkom, emocionalnom, se*sualnom ili verbalnom – nedopustivo je. Ni jedna osoba ne zaslužuje takav tretman ni od koga. Pravi muškarac nikada neće učiniti ništa namjerno nažao svojoj partnerici (niti ikome drugome), čak ni u kriznim situacijama, i za zlostavljanje u bilo kojem obliku ne postoji nikakvo opravdanje.

5. Vara vas

Prilika za varanje je puno, no pravi muškarci se neće upuštati u avanture s drugim ženama i smišljati svakojake isprike za svoju nevjeru. Ako vas voli, odoljet će svim izazovima i ostati vjeran obećanjima koje je dao kada je pristao biti s vama u monogamnoj vezi ili braku.

6. Omalovažava vas

Ako vas vaš partner neprestano omalovažava i čini da se osjećate nesposobno, bezvrijedno ili neželjeno, ne zaslužuje vašu ljubav. Uz pravog muškarca trebale biste se osjećati posebno i samouvjereno, a isti biste takav tretman i vi trebali pružiti njemu, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh