Svaštara

Horoskopski parovi koji lako sklope prijateljstvo

Da li je vaš prijatelj baš u ovom horoskopskom znaku?

Horoskop - Žurnal24.si

Prijateljstvo u astrologiji je pod kontrolom Merkura – planete komunikacije.

Poznato je da ova planeta pomaže ljudima da pronađu zajednički jezik i osjete harmoniju među sobom. Ali, ova planeta je uključena samo sa onim parovima zodijaka koji imaju zajednički element ili vladara – pa vam Merkur omogućava da energiju održite u ravnoteži.

Astrolozi nam otkrivaju koji horoskopski znakovi mogu lako postati prijatelji.

Ovan + Škorpija

Vatreni Ovnovi su pod okriljem Marsa – planete odlučnosti, koja obdaruje ogromnim životnim potencijalom. Pored dubokih Škorpija, kojima pored Plutona vlada Mars, Ovnovi smanjuju brzinu i uklapaju se u filozofski talas. Ovo prijateljstvo pomaže kod oba znaka da na sve gledaju iz različitih uglova i usporavaju kada je to potrebno. Pored toga, Škorpije uvijek pronalaze stvarnu podršku u Ovnu, zasnovanu na identičnim pogledima na život i vrijednosti.

Bik + Vaga

Bik, usmjeren na materijalnu stranu života, zaista voli šik stil i glavni su hedonisti horoskopa. Zbog toga se najudobnije osjećaju pored Vage – znak koji Venera takođe usmjerava. Planeta ljepote, novca i zadovoljstva omogućava ovom tandemu da nađu novu motivaciju za podvige i u karijeri i u mogućnosti da lijepo žive.

Blizanci + Vodolija

Ovo dvoje uvijek imaju o čemu da razgovaraju – oba znaka odlikuju originalne misli, odličan smisao za humor i ljubav prema životu u svim njegovim manifestacijama. Blizanci kao glavni intelektualci horoskopa opskrbljuju Vodoliju hranom za razmišljanje, a oni zauzvrat pomažu Blizancima da razmišljaju van okvira i žeđ ​​za znanjem pretvaraju u posao. Usput, Vodolija može postati sjajan trener i guru, a upravo Blizanci otkrivaju taj potencijal.

Rak + Riba

Intuitivni Rakovi i pjesničke Ribe ne samo da mogu da stvore prijateljstvo, već i stvaraju veličanstven kreativni tandem. Oba znaka su fokusirana na estetsku stranu života i često imaju slične ukuse. Rak pomaže Ribama da steknu samopouzdanje, a Ribe im zauzvrat pomažu da uspostave unutrašnju vezu sa sobom. Pored toga, u ovom savezu oba predstavnika mogu psihološki pomoći, jer su najbolji kada je riječ o empatiji.

Lav + Strijelac

Drugi vladar Lava, nadmoćni Jupiter, takođe upravlja Strijelcem, znakom odgovornim za širenje znanja i putovanja. Ovaj vatreni par želi pretvoriti ideje u akciju, pa često, pored prijatelja, postaju i poslovni partneri. Što se tiče razmjene energije, Lavovi pomažu Strijelčevima da se kreću ka cilju.

Djevica + Jarac

Prijateljstvo Djevice i Jarca je spoj dvoje ljudi koji su bukvalno opsjednuti poslom i postizanjem visine u karijeri. Oba znaka imaju za cilj sticanje visokog društvenog statusa, pa se njihovo prijateljstvo odlikuje međusobnim razumijevanjem. Djevica potpuno vjeruje odgovornom Jarcu, a Jarac vidi Djevicu kao najboljeg savjetnika koji uvijek može biti objektivan, piše “Ženski magazin“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh