Svaštara

VRATILA SE S LJETOVANJA I ZAVRŠILA U BOLNICI: Nevjerovatna priča o ženi koju je “poljubio” njemački ovčar pa je ostala bez šake i noge

Nekoliko dana nakon što se vratila s ljetovanja u Punta Cani u Dominikanskoj Republici, Amerikanku Marie Trainer iz okruga County u saveznoj državi Ohio zaboljela su leđa, a osjetila je i mučninu. Nedugo zatim dobila je i visoku temperaturu, što ju je nagnalo da u ranim satima 11. svibnja potraži pomoć u obližnjoj bolnici.

Kada se Trainer devet dana poslije probudila u bolničkom krevetu, noge i šake su joj bile amputirane.

Liječnicima je, naime, trebalo čak sedam dana da otkriju da je Trainer dobila ozbiljnu infekciju. Međutim, nije bila riječ o nekoj “tropskoj” koju je možda dobila na ljetovanju.

Dobila ju je od poljubaca svog mladog njemačkog ovčara Taylora. Trainer je rijetku infekciju dobila od bakterije Capnocytophaga canimorsus, koju joj je vjerojatno prenio Taylor kada joj je polizao otvorenu ranu, piše CNN.

Dr. Margaret Kobe, ravnateljica odjela za zarazne bolesti u bolnici Aultman u Cantonu u Ohiju, liječila je Trainer i rekla da je u jedinicu intenzivne njege primljena u bunilu. Ubrzo nakon toga izgubila je svijest. Njezina je koža počela mijenjati boju u ljubičasto-crvenu. Zatim je oboljela od gangrene. Dobila je i krvni ugrušak.

“Njezino oboljenje bilo je teško prepoznati. Mi smo detektivi na neki način. Prošli smo kroz sve te dijagnoze sve dok nismo uspjeli suziti mogućnost”, rekla je Kobe. Infekcija se proširila na Trainerine nos, uši, noge i lice. “Nije izgubila dijelove lica, ali smo morali operirati njezine udove”, dodala je Kobe, prenosi Jutarnji.

Amerikankina obitelj tražila je drugo mišljenje. Nadali su se da će uspjeti spasiti njezine šake i noge. No, liječnici su im rekli da je šteta već učinjena. Nalazi su pokazali da se inficirala bakterijom Capnocytophaga canimorsus.

“Teško smo to prihvatili. Prije nekoliko dana na odmoru bila je u redu, a sada joj je sve gore i gore pa joj šake i noge nisu žive. Mislim, to se ne događa, 2019. je”, rekla je Gina Premier, Trainerina pokćerka i medicinska sestra u bolnici Aultman.

Trainer je do sada operirana osam puta, a liječnici trenutno rade na prilagođavanju njezinih proteza. “Ovo je izvan svega viđenog, jedan od najgorih slučajeva koji smo vidjeli u smislu infekcija. Bila je blizu smrti”, rekla je Kobe.

Trainer kaže da zna da je njezin njemački ovčar polizao djelomično inficiranu ogrebotinu.

Prema podacima američkih Centara za sprečavanje bolesti i prevenciju (CDC), kada se bakterija Capnocytophaga canimorsus proširi na čovjeka, to se događa preko ugriza, ogrebotina i drugih bliskih kontakata s psima i mačkama. Većina ljudi koji kontaktiraju sa psima i mačkama ne oboli. Iz CDC-a su rekli da veći rizik prijeti osobama slabijeg imuniteta, kao što su oboljeli od raka i oni bez slezene.

Marie i njezin muž Matthew Trainer kažu da se ne planiraju razdvajati od svoja dva psa, koji su je čak dva puta posjetili u bolnici. “Doveli su ih u bolnicu kako bih ih mogla vidjeti i odmah mi je bilo lakše”, rekla je Marie Trainer.

Poznanici i bliske osobe pokrenuli su i humanitarnu kampanju kako bi skupio novac za Amerikankino liječenje.

Oboljeli simptome počinju pokazivati uglavnom nakon tri do pet dana, a moguće je i da se simptomi manifestiraju ranije. Iz CDC-a kažu da neki pacijenti u rijetkim slučajevima mogu razviti sepsu. Statistike CDC-a pokazuju da 30 posto oboljelih koji razviju ozbiljniju infekciju u konačnici umre. Bakterija Capnocytophaga canimorsus pronađena je u 74 posto pasa. Životinje se može testirati na nju, ali ti su rezultati promjenjivi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh