Svaštara

Bračne zapovijesti kojih bi se trebali pridržavati – “Prešutite njegovim roditeljima”

Ako želite dug i skladan brak važno je da naučite poštovati pravila iako to možda ružno zvuči.

ceremony wear RING

Poštujte roditelje svog supruga: Iako znaju da budu pomalo dosadni, naporni i ogovarački raspoloženi, kad god se sretali s njima, dočekajte ih raširenih ruku i sa smješkom. Prećutite im svaku ružnu riječ koju bi rekli – bićete sretniji tako. Što god mislili o njima, upamtite da su upravo oni zaslužni za odgoj vašeg izabranika.

I zato, bez obzira koliko vam puta svekar priča o svome detinjstvu, saslušajte ga; ma koliko grozna bila pita od jabuka vaše svekrve, pojedite sve što vam stavi na tanjir. Ne trudite se da budete kao neki drugi bračni par: Da odmah raščistimo…uvijek će biti parova koji će biti zabavniji, interesantniji, se*sipilniji, zdraviji i uspješnijih od vas.

Biće trenutaka na nekim proslavama kada ćete se osjetiti kao jedini par koji je upao u rutinu, ali zato možda već na sljedećem druženju to nećete biti vas dvoje. Ako ćete se stalno upoređivati s parovima za koje mislite da su gotovo savršeni (a nisu, samo to ne pokazuju), izmaći će vam sretni trenuci i zaboravićet. Budite vjerni! Tu zaista ništa ne treba dodati.

Budite tim: I onda kada ste uspješni i nezavisni, nemojte zaboraviti bodriti jedno drugo u ostvarivanju i onih luckastih snova. Budite podrška jedno drugome kako bi vam život bio kvalitetniji. Ako je vaš partner oduvijek uživao gledajući npr. Tour de France, kupite dvije karte i idite zajedno to da pogledate uživo.

Kada vaša polovina ima loš dan, napravite nešto da mu ga uljepšate, a ne još više pokvarite. U ovom ludom i zločestom svijetu puno je lakše kad znate da nekoga uvijek imate na svojoj strani. Budite fantastični: Budite prijatni, glamurozni i posebni,piše Pult

Sad kad ste u braku, ne znači da se možete opustiti i zanemariti. Budite uvijek čarobni kao što ste bili kada se zaljubio u vas i ne pokušavajte da budete neko drugi. Budite romantični: Zvuči suludo, ali nekada je lako zaboraviti zašto ste se uopšte vjenčali.

Nikako ne biste smjeli da prestanete da budete romantični, spontani i kreativni. Iako je najlakše film pozajmiti i pogledati ga kod kuće uz kokice, to ne bi trebalo da postane navika. Upišite kurs plesa, otiđite u bioskop ili pozorište, pošaljite ljubavno pismo ili ružu svome partneru… I ne zaboravite najvažnije: snagu neočekivanog poljupca zbog kog vam sve ispadne iz ruku!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh