Svaštara

Muž je nije mogao zagrliti tokom prvog plesa pa je skinula 45 kilograma

Iako bi dan vjenčanja trebao biti najsretniji u životu, Christina Groves upamtila ga je po prvom plesu, i to zbog neugodnog razloga. Zbog prekomjerne težine suprug je nije mogao zagrliti, a komentari kćeri motivirali su je na promjenu.

Christina Groves - Blogspot

Naime, nakon rođenja drugog djeteta, starija kći je došla iz škole i rekla da je prijatelji neprestano propitkuju zbog čega je njena mama “još uvijek debela ako je rodila”, prenosi Index.

Christina je imala 120 kilograma, no, kako kaže, nije bila svjesna svog izgleda dok nije pregledala fotografije s vjenčanja.

“Kad sam vidjela kako smo izgledali tijekom prvog plesa, užasnula sam se. Jason me uopće nije mogao zagrliti”, otkrila je da britanski Mirror.

Kroz cijelu drugu trudnoću imala je visok krvni tlak i neprestano su je boljela leđa i noge. Nakon što je rodila, bol nije nestala pa je shvatila da je to posljedica prekomjerne tjelesne težine.

Počela je kuhati kod kuće te izbacila sve što sadrži šećer iz prehrane. Uspjela je smršavjeti 45 kilograma.

“Osjećam se kao prije prve trudnoće, kad nisam morala razmišljati što ću odjenuti”, kaže.

Problemi s težinom pojavili su se 2011. kad je rodila kćer Peyton.

“Nisam imala mlijeka i babica mi je rekla da je razlog što ne jedem dovoljno pa sam se počela prejedati čokoladom, čipsom, svime što mi se našlo pod rukom. U glavi sam mislila da to radim zbog pravog razloga, a drugi su mi govorili da ne brinem jer ću se riješiti kilograma čim počnem dojiti. Jela sam za četiri osobe”, prisjetila se.

Međutim, nezdrave navike je zadržala i nakon što je prestala dojiti i kilogrami su se nakupljali.

Danas, umjesto da naručuje hranu iz obližnjih restorana, planira obroke za naredni tjedan.

“Uvijek sam brinula da djeca jedu zdravo, a ja nisam bila važna. Sad se to sve promijenilo i razlika je osjetna”, ističe pa dodaje da bez suprugove pomoći i podrške ne bi uspjela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh