Svaštara

SKANDAL KOJI JE POTRESAO ARAPSKI SVIJET: ODBJEGLA PRINCEZA I ŠEIK MUHAMED PRVI PUT SE OGLASILI

Princeza Haya i šeik Muhamed prvi put su javno progovorili o skandalu koji je potresao arapski svijet: Izadali su službeno saopćenje preko Visokog suda u Londonu potvrđujući pravna pitanja koja su uključena u predmet, prenosi “Guardian”.

Naime, bitka u sudnici između Haye i njenog supruga je zapravo spor oko dobrobiti njihve djece, a ne razvoda ili finansija, stoji u saopćenju.

– Ovi postupci se odnose na dobrobit dvoje djece iz njihovog braka, a ne na razvod ili finansije – stoji u saopćenju objavljenom nakon privatnog saslušanja pred Sir Andrewom McFarlaneom, predsjednikom porodičnog odjela.

Ovo znači da bitka za skrbništvo počinje, a u saopćenju se navodi da će saslušanje “rješavati pitanja vezana za način na koji će se pristupiti konačnom saslušanju u kojem će se utvrđivati pitanja skrbništva”,piše Azra.

Nagađa se da bi ovo mogla biti jedna od najskupjih i najteži bitki gdje će otac i majka iskoristiti sve moguće pravne začkoljice da upravo on ili ona dobiju puno skrbništvo nad djecom. Dobije li kojim slučajem šeik skrbništvo nad djecom, velike su šanse princeza Haja više nikad ne vidi svoju djecu.

Podsjećamo, Haya je kćerka pokojnog jordanskog kralja Husseina, a navodno je u strahu, s djecom je prvo pobjegla u Njemačku i zatražila azil, a sada se navodno skriva u Londonu gdje bi željela nastaviti svoj život. Ona je šesta supruga šeika i u braku su od 2004. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh