Svijet

“Leteći čovjek” sa puškom pred Macronom

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da Zapata u ruci nosi oružje.

No image - Haber.ba

U Parizu je u toku parade povodom francuskog nacionalnog praznika Dana pada Bastilje, priređena spektakularna scena na defileu pred Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron), “Avaz“.

Pred tribinom na kojoj je prisustvovao predsjednik Francuske, bivši džet-ski šampion Freki Zapata (Franky) letio je na svom “Flajbord eru” – ledbdećoj kupoli koja mu omogućava manevre kao iz naučnofantastičnih filmova.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da Zapata u ruci nosi automatsku pušku, što ukazuje da bi ova letjelica mogla da bude upotrebljena u arsenalu francuske vojske.

“Parizjen” navodi da je u pitanju letjelica koju kao gorivo pokreće kerozin, posjeduje pet mini turbo motora koji omogućuju brzinu do 190 kilometara na sat, a let može da traje do 10 minuta.

Makronu se očigledno dopala demonstracija “Flajbord era” pošto je uz osmijeh i aplauz pozdravio Zapatu koji je odletio i prepustio mjesto drugim učesnicima parade.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh