Svaštara

Horoskop: Retogradni Merkur donosi lošu sreću Lavu i Raku

Dva znaka koja će najviše patiti tokom ovog perioda jesu Lav i Rak, jer će se, upravo u ovim kućama, on i zadržati najviše.

Horoskop - tportal.hr

Retrogradni Merkur je planetarni fenomen koji ima veoma snažan efekat na sve segmente života horoskopskih znakova. Iako i mnoge druge planete imaju periode kada se kreću unazad, njihov uticaj nije toliko intenzivan i ne donosi sa sobom lošu sreću. Merkur 7. jula kreće svoju retrogradnu putanju iz znaka Raka u znak Lava gdje će se nalaziti sve do 31. jula, piše “Alo!“.

Merkur je planeta Sunčevog sistema koja u svom retrogradnom hodu donosi mnogo negativnih dešavanja i loše sreće. Retrogradni Merkur je promjena u kretanju planete Merkur i sa ovim astrološkim događajem dolazi veoma težak period za sve horoskopske znakove.

Kada osjetimo da nam se problemi akumuliraju i kada uvidimo da za neke situacije nemamo izlaza, sve to uglavnom prepisujemo retrogradnom pokretu Merkura koji zaista izaziva haos i neizvesnost na svim životnim poljima. U ovom periodu obratite pažnju na komunikaciju sa dragim osobama i ljudima iz svog okruženja, jer lako može doći do sukoba ili rasprave. Potrudite se da prvo dobro razmislite prije nego što nešto izgovorite kako se ne biste kasnije kajali. Bićete manje proaktivni u julu, posebno na polju posla, ali i u svakodnevnim aktivnostima. U nekim trenucima možete da osjetite lijenost i usamljenost.

U ovih nekoliko sedmica izbjegavajte donošenje bitnih i krucijalnih odluka i nikako spontano ne ulazite u priče koje su od ključnog značaja za vas. Budite maksimalno skoncentrisani i kontrolišite svaki svoj korak. Fokusirajte se na buduće projekte i rad na sebi, ali budite strpljivi i tek nakon retrogradnih hoda odlučite kako ćete i šta dalje.

Dok je Merkur u retrogradnom stanju, u nekim trenucima ćete osjetiti sumnju i konstantno ćete da preispitujete sebe i svoje prethodne odluke. Nemojte da vas to uplaši, sasvim je normalno da analizirate svoj prethodni rad, kako biste uvidjeli gdje postoji prostor za poboljšanjem. Međutim, konkretnu akciju načinite tek sljedećeg mjeseca.

U drugoj polovini ovog perioda biće vam otvorene karte za ljubav. Ukoliko ste zauzeti, trudite se da između vas i vašeg partnera ne dođe do svađe, međutim, ako se stvore nesuglasice mirnim i staloženim tonom ih riješite. Slobodni znakovi će sresti osobu iz prošlosti koja će im probuditi stara, zataškana osjećanja. Međutim, nemojte požurivati situaciju i vaš ponovni kontakt kako ne bi došlo do neželjenih efekata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh