Mobiteli

Mobilna aplikacija kojom možete pomoći slabovidnim i slijepim osobama

Mobilnom aplikacijom Be My Eyes ćete moći pomoći slijepim osobama i onima koji imaju oštećen vid.

Mobitel - N1

Objavljena je 2015. godine i od tada je pružila pomoć za 130.000 ljudi, a više od dva miliona ljudi je pristalo da im pomažu preko aplikacije, piše “Unilad“.

Aplikacija videopozivom povezuje slabovidne i slijepe osobe s volonterima željnim da im pomognu. Na taj način im mogu pomoći u pronalaženju nekog predmeta ili čitanju teksta s deklaracije proizvoda.

Jedan od korisnika aplikacije je poručio sljedeće:

“Nakon nekoliko mjeseci što sam preuzeo aplikaciju primio sam prvi poziv. Pomogao sam jednoj ženi da identificira apoen dolara. Lijep je osjećaj kada znate da možete pomoći nekome. Šteta je što ne mogu češće pomoći, ali vidim da je veliki broj onih koji žele biti asistenti slijepim osobama.”

Drugi korisnika je istakao da je:

“Aplikaciju sam vidio na Google Play Storeu prije nekoliko dana i učinila mi se vrlo interesantnom. Preuzeo sam aplikaciju i pristao sam biti volonter. Iskreno, nisam imao velika očekivanja. Ali, večeras sam dobio poziv od jednog divnog čovjeka koji me zamolio da mu pomognem da među gomilom CD-ova pronađe onaj koji njemu treba. Aplikacija je vrlo jednostavna za koristiti i olakšava svakodnevnicu slijepima.”

Svoje iskustvo korištenja aplikacija je opisala osoba koja ima oštećenje vida.

“Nakon prvog korištenja aplikacije, impresioniran sam. Kada mi je trebala pomoć da podesim stavke na televizoru, asistirala mi je dama imena Tiffany s Aljaske. Bila je veoma strpljiva, ljubazna i korisna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh