Svaštara

Najveći broj parova se razvede u 13. godini braka

Praznovjerni među nama će još dugo imati averziju prema broju 13, a sada su nam novi podaci o braku i razvodu dali još jedan razlog da se bojimo ove cifre.

Vjencanje - Ljepotaizdravlje.ba

Prema najnovijim podacima istraživanja, trinaesta godina braka je najteža za mnoge parove iz razloga što se u ovoj godini braka u prosjeku najviše parova razvede. Ostali podaci također ukazuju na to da je prosječna starost parova koji se odluče potražiti pomoć bračnog savjetnika zapravo sredina 40-ih godina, sznaje “Klix“.

Ogroman broj stručnjaka izrazio je svoju zabrinutost zbog toga što se o ovom pitanju jako malo raspravlja.

Dr. Brendan Leahy je naveo da su ovi podaci prilika da mnoge žene i muškarci preispitaju svoje veze i da počnu vrednovati brak kao instituciju, piše Evoke.

“Uopćeno govoreći, ljudi se ne razilaze tako lako. Za mnoge je to veoma bolno iskustvo”, dodao je on.

On je također predložio da bi bilo dobro u okviru mogućnosti osnovati državnu agenciju koja će se baviti pružanjem podrške parovima na rubu razdvajanja, baš kao što postoje državne agencije za socijalno zbrinjavanje ili savjetovanje djece, porodica i mladih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh