Svaštara

Na šta obratiti pažnju prilikom putovanja u Grčku

U slučaju da idete na ljetovanje u Grčku, a neophodan vam je trajekt da se prebacite do odredišta, kontaktirajte svoje putničke agencije ili grčke luke pošto Grčka pomorska federacija danas od ponoći počinje 24-satni generalni štrajk, čime će brodovi biti ukotvljeni na obalama širom Grčke.

Grčki otoci - Twitter

Kako piše makedonska MIA, iz federacije zahtevaju potpisivanje kolektivnih dogovora s posadama brodova za 2019. godinu i povećanje plata, prenosi “Tanjug”.

Grčki trajekti ostaju vezani u luci dok radnici na brodovima odlaze sa posla zbog radnog spora s putničkim brodarskim operaterima.

Štrajk će ostaviti sva ostrva bez veze sa kopnom i uticati i na saobraćaj trajekta između Grčke i Italije.

Sindikat lučkih radnika pozvao je na štrajk prošle sedmice nakon što je odbacio najnoviji predlog uprave grčkih trajektnih kompanija za novi kolektivni ugovor o radu.

Putnici koji su kupili karte za 3. jul savjetuju se da kontaktiraju svoje turističke agencije ili da pozovu grčke luke i raspitaju se šta da rade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh