Svaštara

Horoskopski znakovi među kojima vlada ogromna hemija

Pronađi svoju srodnu dušu.

Horoskop - 6yka.com

Hemija u odnosima među ljudima i ona hemija o kojoj smo učili u školi nisu iste stvari, pa ipak postoje neke sličnosti – dogode se u djeliću sekunde i vrlo su snažne. Moguće je “kliknuti” s nekim na više različitih nivoa odjednom, a niz tih “klikova” zajedno stvara hemijsku reakciju koja čini vašu povezanost s nekom osobom čarobnom. Naravno, zavisno od toga šta je kome najvažnije u odnosu, definicije te “hemije” mogu se razlikovati.

Ovi horoskopski znaci, prema onome što tvrde astrolozi, imaju najjaču “hemiju”:

Ovan i Vodolija

Kao vazdušni znak, Vodolija obožava iskušavati nove stvari. Ovan voli znati da, kada se njih dvoje nađu zajedno, neće nedostajati avantura. Ovan može nazvati Vodoliju u bilo koje doba i uvijek će s druge strane čuti “da!”, bilo da predlaže novi restoran za večernji izlazak ili vikend putovanje u nepoznatom pravcu.

Kada planiraju novu zajedničku avanturu, Ovan se divi Vodolijinom stavu kojim pristupa životu. A Vodoliji se sviđa Ovnova iskrenost i potpuna bezbrižnost o tome što drugi ljudi misle, dokle god je on sretan. I naravno, njegova potreba za nezavisnošću. Ova dva znaka vole biti u predanoj vezi, no takođe im je oboma bitan život izvan veze.

Bik i Rak

Bik ništa ne uzima zdravo za gotovo pa tako ni Raka u svom životu, koji mu pruža beskrajnu podršku i prihvata ga takvog kakav jeste. Jedna od najvažnijih stvari za Bika je znati da je u vezi željen, stoga mu je pažnja koju mu daje Rak izuzetno važna.

Pored toga, otvorena komunikacija koju inicira Rak, daje Biku priliku da se izrazi u sigurnom okruženju. Premda je Biku često teško da kaže šta osjeća, Rak je izuzetno strpljiv s ljudima koje voli. Bik daje Raku osjećaj sigurnosti i podrške, čak i kada je život haotičan i stresan.

Blizanac i Strijelac

Blizanac uvijek zaboravlja koliko je sretan što ima Strijelca u svom životu, sve dok ne iskrsne razgovor o potrebi da provedu neko vreme odvojeni, ili o slobodi. Tada shvati koliko Strijelac ima razumijevanja. Za ova dva znaka, nezavisnost i osjećaj slobode su važniji više nego bilo kom drugom znaku.

Njihova veza izgleda površno jer se ne uklapaju u okvir “kako bi ljubavna veza trebalo da izgleda”. Blizanac cijeni prostor koji mu Strijelac daje, kao i njegovu prilagodljivost trenutnim okolnostima. A Strijelac ceni njihov odnos koji je više partnerski i prijateljski nego ljubavni, kao i Blizančevu strast prema životu i svemu što je zabavno.

Lav i Jarac

Može se činiti kao da pripadaju različitim svetovima, ali Lav i Jarac zapravo mogu biti sjajan par, s puno hemije među njima. Lav je rođeni vođa, a to što i Jarac može vladati, a ne slijediti, Lavu je beskrajno privlačno.

Lavu se sviđa što može Jarcu izneti svoje ideje i probleme i dobiti od njega dragocen savjet. Jarac se ne boji izazova, a to je kvalitet kojem Lav takođe teži. Jarcu se pak jako sviđa što ima partnera koji je odan svojim ciljevima i zarađivanju novca. Jedno drugo motivišu na sve veće uspjehe. I naravno, Lavov životni entuzijazam daje priliku Jarcu koji često zanemari privatni život zbog poslovnog, priliku da se povremeno opusti.

Djevica i Škorpija

Zemljanom znaku Djevice povjerenje i lojalnost su izuzetno važni. A Škorpija je osoba koja uvijek traga za istinom i iskrenošću, i cijeni potrebu Djevice da stvari održi u kontekstu realnosti. Djevica takođe cijeni Škorpijinu osjetljivost.

Škorpija ne pokazuje svoju ranjivost bilo kome, ali strpljivost Djevice uvjerava ga da može spustiti svoj sistem obrane. Pored Djevice, Škorpija se osjeća sigurno i prihvaćeno. Kada život postane haotičan i stresan, Škorpija u Djevici traži stabilnost.

Vaga i Ribe

Ako bi Vaga i Riba imali moto svoje veze, on bi bio “usmjeriti se na učenje kako voljeti i biti voljen”. Među njima ima mnogo ljubavi, i mnogo toga se može naučiti od njih. Srećom, oboje prihvataju promjene i s lakoćom se prilagođavaju partnerovim potrebama, a to im omogućuje puno komunikacije i malo prepirki.

Vaga cijeni Ribe zbog njihovog preduzetničkog duha, a Riba voli biti Vagin navijač jer zna kako je sjajno dobiti isto to od Vage. Ribi je potrebno nešto vremena da se otvori prema Vagi i obveže se na trajan odnos. Opušta se kada shvati da se Vaga može prilagoditi svakoj njenoj promjeni raspoloženja, te da zajedno mogu rasti i učiti u atmosferi prihvatanja.

Vaga i Ribe dijele slične vrijednosti i vizije budućnosti, što ih ne čini samo dobrim parom, već i srodnim dušama, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh