Svaštara

Feng shui upozorenje: Šta oslobađa negativnu energiju

Ako ovo imate u kući, oslobođen je prolaz negativnoj energiji u vaš dom.

Žena - Lovesensa.rs

Staklena ulazna vrata mogu predstavljati pravi feng šui izazov kako za kuću tako i za biznis (posebno za mala preduzeća).

Međutim, ovo je vrlo opšta izjava, jer potpuni i tačan odgovor svakako zavisi od mnogih detalja same zgrade. Kao i sve u feng šuiju, originalnom, preciznom feng šuiju koji zaista funkcioniše, morate uzeti u obzir sve detalje koji okružuju određenu temu ili oblast koju pokušavate poboljšati.

Feng šui ulaznih vrata

Budući da su vrata “usta či” energije, ona dosta utiču na kvalitet energije koja ulazi u kuću (ili posao). U osnovi, želite jaka, snažna i uravnotežena prednja vrata. Kada vaš prostor ima dovoljno moćne či energije, vaše zdravlje i sve oblasti vašeg života imaju koristi od toga. Ulazna vrata se takođe vide kao moćni štitnici, na energetskom nivou, pošto su vaša prednja vrata glavni prag između spoljašnjeg svijeta i unutrašnjeg svijeta.

Možete pronaći razne složene dizajne za jaka prednja vrata u svim drevnim kulturama. Izgubili smo dosta toga o značaju ‘jakih’ ulaznih vrata, a što se tiče ulaznih vrata od stakla glavna briga je slabost vrata.

U osnovi, to su prozirna vrata, gdje je kuća ostavljena sa malom zaštitom od bilo kakvog kvaliteta energije – dobre, loše, itd.

Uvijek želite da se osjećate osnaženi kada se približavate ulaznim vratima – posebno vašim – što nije slučaj ako su ona od punog stakla. U suštini, svi mogu zaviriti u vašu kuću – što po feng šuiju nije preporučljivo!

Međutim, kao što smo već rekli, postoje mnoge druge pojedinosti koje treba uzeti u obzir prilikom procjene bilo kojeg detalja, područja ili predmeta. Nijedna “stvar” sama po sebi ne postoji, već je povezana s bukvalno milion stvari oko sebe, vidljivih i nevidljivih, ali još uvijek dostupnih onima koji mogu čitati energiju.

Dakle, puna staklena prednja vrata koja nemaju podršku za povezivanje (ili izvlačenje), kao što su jaki zidovi oko njih, pametno eksterijerno uređenje, moćnu glavnu ulaznu konstrukciju – sigurno će biti loša ulazna vrata po feng šuiju. Isto tako, puna staklena prednja vrata koja su u potpunosti podržana i ojačana svim elementima dizajna oko njih, zapravo mogu stvoriti dobar ili barem neutralni feng šui, piše “Moj enterijer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh