Svaštara

Zaboravljena majka: “Boriš se kao lav da odgojiš djecu a oni te zaborave pozvati na rođendan”

Boriš se, odgajaš djecu, kidaš svoje živce 20 godina ili čak i više, zbog čega? Da bi te oni zaboravili čim pronađu svoje živote i skrase se?

No image - Haber.ba

Imam 65 godina i živim sama. Dvoje djece, sin i kćerka imaju svoje živote daleko odavde, imaju svoju djecu i svoje probleme. Ne zovem ih, čekam da se oni mene sjete, a to se vrlo rijetko desi. Ove godine su mi i rođendan zaboravili čestitati. Nema veze, nisam im zamjerila.

Znam kako im je, i ja sam bila isfrustrirana u njihovim godinama. Previše sam kidala sebe brinući se kako da ih odgojim i omogućim sve neophodno. Drago mi je što sam uspjela da ih i školujem i napravim dobre ljude od njih ali mi je žao što sam se toliko nervirala oko svega.

Zbog čega? Da bih sad bila sama i sjedila čitav dan u četiri zida čekajući da mi telefon zazvoni da mi bar neko kaže “Sretan ti rođendan” i osjećam se tako šugavo i napušteno kao pas? Pa neka… Hvala vam. Mogu ja sve sama. Ja ću sebi uvijek naći hobi i držati pozitivnu stranu svojih misli.

A vi neka vam je Bog u pomoći. Moliću se da vam život ne dadne sudbinu kakva je mene zadesila. Moliću se da vas djeca ne zaborave, čak i ako ste uvijek bili tu za njih i pomogli im u svemu što so pomoći moglo, kao što ste vi mene zaboravili. Neka.. Ne zamjerim vam,piše Pult

Ali sjetićete me se kad me ne bude bilo. Sjetićete se i rođendana i svega, i tada će vam proći kroz glavu svaka situacija u kojoj ste se ogriješili o svojoj majci. Majka vas je dovela tu gdje jeste, ona se ne smije zaboraviti tek tako. Ali neka… Dok sam živa biću tu uz vas, bez obzira na sve.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh