Svaštara

Namjeravate večeras zaspati uz ventilator? Razmislite još jednom

SPAVANJE uz klimu zaista nije dobra ideja, a ništa bolje nećete proći ni ako odlučite ostaviti uključen ventilator u spavaćoj sobi. Iako bi osjećaj strujanja zraka po vašem licu sigurno bio ugodan, to nije nimalo dobro za vas i to zbog prašine koja se nalazi u ventilatoru.

Ventilator - Blic.rs

Sajt Sleep Advisor savjetuje da ugasite ventilator zbog prašine i peludi koje ventilator tjera prema vašem licu i dišnim organima. Stoga, ako ste skloni astmi, peludnoj groznici ili općim alergijama, taj osjećaj ugode i svježine može vam donijeti više štete nego što mislite.

Osim peludi i prašine, ventilator vam može jako isušiti kožu dok spavate, a posebnu štetu može nanijeti osobama koje spavaju poluotvorenih očiju. Također, osobe koje spavaju širom otvorenih usta neće se osjećati najbolje kada se probude nakon što su prespavali cijelu noć uz ventilator u sobi, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh