Svaštara

Horoskop za buđenje iz ružičastih snova: Evo kakve promjene donosi moćna energija retrogradnog Neptuna (do 27. novembra 2019.)

Horoskop za vrijeme retrogradnog Neptuna! Napokon imamo snage da direktno sagledamo istinu…

Horoskop - TT Group

Od 27. juna retrogradnim planetima pridružuje se Neptun, koji će se retrogradno kretati do 27. novembra (ali “iz sjenke” će potpuno izaći tek 17. marta sljedeće godine). To signalizuje da počinje “kosmička provjera realnosti“, kaže Theresa Reed.

Retrogradni Neptun donosi potrebnu jasnoću ako ste u bilo kojem području svog života gajili iluzije.

Bićete prisiljeni vidjeti stvari i ljude onakvima kakvi zaista jesu umjesto onakvima kakvi biste željeli da budu.” To bi vam moglo teško pasti ako uporno zabijate glavu u pijesak, ali “ako ste spremni skinuti ružičaste naočare, možete postati prosvijetljeni“, ističe astrolog i savjetuje da u svim svojim odnosima praktikujemo svjesnost. “Ako se neko ili nešto čini predobrim da bi bilo istinito, vjerujte da vjerovatno i jeste.

Ovo je dobro vrijeme i za povlačenje: preporučuje se mjesto koje će vam dopustiti povezivanje sa vlastitom duhovnošću ili kreativnošću, ili sa oboje.

Kad Neptun, planeta životnih misterija i duhovnog rasta, krene retrogradno, podstiče nas da zaronimo dublje, kaže astrolog Philip Young. Moguća je konfuzija pa moramo uložiti napor da bismo usmjeravali svoj duhovni rad. Neptun u Ribama astrolog upoređuje sa kretanjem kroz izmaglicu (koja izdaleka u najboljem slučaju izgleda snovito), a retrogradnu fazu sa ulaskom u maglu u kojoj nam je vidljivost ograničena na ono neposredno ispred nas. Tu je uveliko riječ o vjeri i vjerovanju putem predavanja, čak i čekanju dok se magla ne raščisti. Retrogradna je energija takva da nam pomaže da usporimo i razmislimo o stvarima, “a ono o čemu najviše želimo razmišljati sa Neptunom jesu naša svrha, naši snovi i naša lična misterija” i kako trebamo imati vjeru u te snove i svrhu.

Jedan je od najboljih načina kretanja kroz tu energiju dopuštanjem i vjerovanjem, predavanjem duhovnim vizijama i snovima, koji bi u ovom periodu trebali biti naglašeni kod svih nas“, kaže Young. Odličan način da dođemo u dodir sa tom energijom i razvijemo razumijevanje lične misterije, ali i povezanosti sa drugima, jeste meditiranjem, a može pomoći i boravak u blizini vode.

Retrogradni Neptun može donijeti i pozitivno i negativno kako se vaše fantazije, snovi i duboki untrašnji narativi iznose na svjetlo“, navodi Nicole Chiarella. Snovite vizije možda će se pokazati upravo takvima – kao puki snovi, možda ćete shvatiti kako život koji ste željeli nije ono što vas zaista ispunjava ili da vam se u karijeri ne nude prilike koje su vam se činile otvorenima, ili pak da vam poslovni plan nije dovoljno realističan ili praktičan.

Retrogradni Neptun donosi strah i mračne senke iz prošlosti, ali i jednu važnu životnu lekciju…

Iako te grube realnosti nikad nije zabavno progutati, one vas pozivaju da svoja maštanja spojite sa stvarnošću kako biste stvorili održiviju situaciju.” A budući da će Neptunova retrogradna faza potrajati, astrolog svim znakovima savjetuje da razmisle i budu iskreni o tome gdje vide sebe u odnosu na “život iz snova” ili buduće ciljeve. Ovo je zapravo “velika nebeska prilika” da osigurate da bude usklađeno sve što je potrebno – mišlju, riječju i djelom, piše “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh