Svaštara

Feng shui otkriva: Ovih 8 predmeta odmah izbacite iz svog doma

Stara umjetnost feng šuija (feng šui u bukvalnom prevodu znači voda i vjetar) je višemilenijumski filozofski sistem porijeklom iz Kine.

No image - Haber.ba

Bavi se teorijom dekoracije prostora sa ciljem da se pronađe idealan, harmoničan prostor, kako bi pozitivna energija mogla da protiče nesmetano i na taj način pozitivno uticala na ljude koji u ovakvom prostoru žive. Drugim riječima, putem dekoracije i položaja predmeta u stanu u kome živimo, feng šui teži da poboljša uslove u domu, prije svega što se tiče prostora, težeći harmoniji i stvaranju dobrih vibracija. Danas vam pomažemo da poboljšate energiju prostora u kome živite i provodite veći dio dana, predočavajući vam koji predmeti privlače loše vibracije, iako vi toga niste svjesni.

Predmeti koji privlače lošu energiju prema feng šuiju:

Izbjegavajte prašnjave predmete

Trudite se da uklanjate prašinu sa predmeta u vašem domu minimum dva puta sedmično, s obzirom na to da prašina ne dozvoljava energiji da cirkuliše. Odsustvo prašine pomaže da se privuku zdravlje i vitalnost u vaš dom.

Feng šui ne voli previše ogledala

U feng šuiju, ogledala predstavljaju aktivnu energiju i zato je moguće da će vam krasti energiju tokom sna i da zato nećete moći da se odmorite dobro, odnosno, budit ćete se umorni i sa bolovima u raznim dijelovima tijela. Zato, izbjegavajte da stavljate ogledala u sobe, posebno kada je riječ o spavaćoj.

Bježite od satova bez baterija

Sat koji stoji, ne kuca, čini da se energija takođe zaustavlja, prestaje da cirkuliše i samim tim može uticati na vaše raspoloženje, stanje duha, kao i na napredak uopšte. Ukoliko imate u kući satove kojima se ispraznila baterija, zamijenite baterije i omogućite energiji da nanovo struji nesmetano vašim domom.

Bacite polomljene predmete

Imate neki predmet u kući koji je polomljen? Izbacite ga iz svog doma hitno! Prema feng šuiju, ovakvi predmeti, koji više nisu cijeli, povezuju se sa manjkom samopouzdanja. Iz tog razloga, ako čuvate predmete koji su polomljeni, privlačite energiju da ne zaslužujete nešto bolje.

Zamijenite uvelo cvijeće

Osušeno cvijeće ili ono koje stoji u mutnoj vodi, može da proizvodi loše vibracije u prostoru u kom se nalazi, sve to zbog manjka energije koje ima u sebi. Ukoliko imate u svojoj kući cvijeće u vazi, neka ono bude svježe i mijenjajte mu vodu redovno, kako se ista ne bi zamutila. Ukoliko poštujete ova pravila, revitalizovat ćete energiju u svom domu.

Recite polovnim stvarima: ‘Neka, hvala.’

Dobro je reciklirati, ali feng šui ne preporučuje da nosite stvari, koje su prethodno pripadale nekoj drugoj osobi, jer stvari nose energiju prethodnog vlasnika u sebi i mogu vas spriječiti da budete na mjestu koje vam pripada, tj. da napredujete u životu.

Recite zbogom oštrim predmetima

Feng šui preporučuje da vaš namještaj bude okrugao ili ovalnog oblika, a ukoliko su kvadratnog oblika (poput stola za ručavanje), trebalo bi preko njih da stavite stolnjak, kako njegovi ćoškovi ne bi bili usmjereni na vaše energetske centre i time slabili energiju. Budite oprezni sa noževima, makazama itd. Držite ih u fiokama, najbolje.

Izbacite slike koje su tužne ili nasilne

Slike, posteri ili fotografije koje na sebi prikazuju tužne motive ili, recimo, važne bitke, privlače negativnu energiju i stvaraju prostor pun tenzije, u kome sigurno ne biste željeli da boravite, piše “Ženski magazin“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh