Svaštara

Horoskop do 20. juna 2019. godine: Evo zašto treba da budete oprezni dok je Mars u opoziciji sa Saturnom

Ovaj će aspekt najviše osjetiti Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage! Saznajte šta nam donosi Mars u opoziciji sa Saturnom.

Horoskop - Savjetnica.com

Mars koji se kreće prostorima Raka uskoro ulazi u aspekt opozicije sa Saturnom (14. juna), potom i s Plutonom (20. juna).

Iako već sada donekle možemo osjetiti njihove suprotstavljene energije, egzaktni aspekti odvijat će se u navedenim datumima u kojima će najviše doći do izražaja.

Mars u izazovnom aspektu sa Saturnom može dovesti do blokada i zastoja u delovanju. Možda sami zastajkujemo iz straha i nesigurnosti, a nekad nas u tome zaustave spoljne okolnosti.

Budući da je riječ o bojažljivom Marsu koji ne zna otvoreno i spontano da izražava ljutnju, već takve osjećaje posprema u sebe, moguća je neka vrsta povlačenja od direktnog sukoba, ne zauzimamo se za sebe, imamo utisak da postoji neko iznad nas koji nam krade energiju i govori nam šta treba da činimo.

Frustracija i ljutnja mogu doći zbog neispunjenih želja, kao i zbog nemogućnosti da ostvarimo ono što smo naumili.

Možda ćemo se osjećati neadekvatno i nedoraslo situaciji, kritični smo prema sebi i drugima, previsoko sebi postavljamo ljestvicu, pa ako pogriješimo ili ne uspijemo, osuđujemo sami sebe. Budimo nježniji prema sebi, poštujmo granice sopstvenih mogućnosti. One su nekad više, nekad manje. Nismo i ne možemo uvek biti na visini zadatka.

Energija može biti zablokirana. Možda ćete se osjećati oslabljeno ili na udaru nekih zbivanja s kojima nećete znati da se nosite. I to je u redu. Prihvatite ono što se događa. Budete li imali utisak da su vam ruke ‘vezane’, pričekajte povoljniji trenutak za djelovanje.

Ovo je energija koja može donijeti zavist, mržnju, ljubomoru, pasivnu-agresiju.

Posmatrajte šta se odvija na polju karijere, porodice, kuće, odnosa sa roditeljima i poslovnim autoritetima.

Pripazite na zdravlje, naročito na stomak, pluća, koljena, zglobove, kosti.

Odnosi s autoritetima mogu biti osjetljiva tema, isto kao i pitanje preuzimanja odgovornosti. Bježimo li od nje, negiramo li ono što se događa ili smo spremni da prihvatimo svoj deo odgovornosti? Vjerujemo li sebi i možemo li biti sami svoj autoritet ili dopuštamo drugima da vrše prejak uticaj na nas?

U isto vrijeme, tačnije dva dana ranije (12. juna) Mars se susret će sa severnim Mjesečevim čvorom, na 17 stepenu Raka. Očito postajemo svjesni nekog potencijala, novih mogućnosti, prilike za rast, ali da bismo krenuli naprijed dobro je vidjeti šta možemo otpustiti, riješiti, a vezano je uz neka iskustva iz prošlosti ili jednu osobu s kojom imamo neraščišćene račune.

Kako najbolje iskoristiti ovaj aspekt?

  • djelujte strpljivo, disciplinovano
  • krećite se uprkos strahu; čega ili koga se bojite?
  • prepoznajte sopstvene nesigurnosti
  • imate li previše tereta na svojim leđima, otpustite ih
  • prihvatite trenutne mogućnosti i ne budite strogi prema sebi
  • usudite se, oslobodite se okova koji vas onemogućavaju u kretanju
  • prepoznajte šta ste dobili u nasljeđe od porodičnih autoriteta, naročito od oca. Koja uvjerenja ste pokupili? Šta vam govori glas u glavi, vaš unutrašnji roditelj.
  •  osjećate li se zapeto ili zakočeno, praktikujte kretanje, pojačanu fizičku aktivnost
  •  prepoznajte novu priliku, mogućnost i vidite šta vas koči u njenom ostvarenju

Ovaj će aspekt najviše osjetiti Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage, kao i oni koji imaju podznak u tim znakovima. Opozicija se odvija na 18 stepenu, pa ako ste rođeni u danima oko 10. u mjesecu i pripadate gornjoj grupi znakova, više ćete osjetiti energiju ovog aspekta.

Izvor: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh