Svaštara

Književnica oduševila: “Nije istina da muškarci varaju više, žene to samo bolje sakriju”

Muškarci su uvijek vjerovali da su oni ti mačo tipovi koji mogu da rade šta hoće i dozvoljeno im je da švrljaju sa strane i pored žene koja ih čeka kući. Međutim, nije sve baš tako.

No image - Haber.ba

Oduvijek se vjerovalo da muškarci više varaju naspram žena. Najnovije istraživanje kazuje kako su žene sklonije nevjeri od muškaraca, barem tako tvrdi američka autorica dr. Wednesday Martin, a sve je opisala u svojoj knjizi. Sve u što vjerujemo o varanju je neistina.

Prema njezinom istraživanju, žene se puno prije nego muškarci umore od monogamnog odnosa, pa tvrdi da je ženski libido opasno podcjenjen. Ženama brže dosadi monogamni partnerski odnos nego muškarcima. Većina ih doživljava ozbiljan pad želje u razdoblju od prve do treće godine u odnosu.Kad bi mogle biti s novim partnerom ili čak robotom za intimu njihova bi se želja vratila – tvrdi znanstvenica. Ženski libido, dodaje, uništavaju vjenčani prsten te pripitomljavanje kroz majčinstvo, gdje žena posvećena djeci nema vremena za realizaciju svoje intimne želje.

Žene se osjećaju zatočenicama doma i djece. Ipak rješenja suvremenih tehnologija, iako često optuživana, čine se kao jedino moguće riješenje. Primjerice, nove tehnologije pružaju nove mogućnosti u realizaciji bračne prevare,piše Pult

Jedna od njih su društvene mreže gdje se uz pomoć jednostavnih aplikacija mogu organizirati željeni susreti. Na tim društvenim sajtovima koji se doslovice zovu tipa “Varajmo” pored velikog broja nesretnih oženjenih muškaraca isto je bio pozamašan broj i udatih žena koje traže avanturu.

U čemu je poenta? Obrazloženje je kratko i jasno. Žene su se uvijek smatrale lošima i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće. Sa tim se žene i bolje sakrivaju u prevarama. Tako da muškarci moji dragi, ne varate samo vi – nego se žene bolje sakrivaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh