Svaštara

Veliki horoskop za narednih 6 mjeseci: Kakva budućnost očekuje Raka, Lava i Djevicu

Rak, Lav, Djevica – evo kakva sudbina očekuje ova 3 znaka u narednih 6 mjeseci!

Horoskop - Astrologijatarot.com.hr

Šta vas očekuje do kraja godine? Kakvim putevima vaša sudbina počinje da se kreće? Da li će vam u narednih 6 mjeseci planete pokvariti planove ili pomoći u ostvarenju ambicija?

Pročitajte horoskop za narednih 6 mjeseci za osobe rođene u znaku Raka, Lava i Djevice!

RAK

Ocjena 3/4

Ljubav i odnosi: Već ste mogli primijetiti koliko je ova godina do sada za vas mogla biti prepuna iskustava i događaja koji su vas primoravali da se suočite sa nekim svojim nesigurnostima i strahovima. Možda ste započeli jednu značajnu vezu koja vas “uči” kako pokloniti povjerenje, otvoriti svoje srce, zacjeliti stare rane. Novi odnosi obilježeni su razlikom u godinama. U dugim vezama i brakovima dolazi do suočavanja sa svim onim što je gurnuto pod tepih. Vrijeme je za veliko pospremanje i čišćenje prostora vaše intime. Ako uspete da prevladate neke izazove, vaš će brak biti još čvršći i jači, naročito u julu i oktobru. Kraj godine donosi priliku za novu ljubavnu priču. Samci bi mogli upoznati osobu koja će obilježiti iduću godinu. Zauzeti će donijeti neke odluke koje će obilježiti dalji razvoj događaja u njihovoj vezi ili braku. Ulazite u period u kojoj možete kapitalizovati znanje i iskustvo stečeno kroz prethodne dvije godine.

Posao i novac: Ovo je godina koja od vas traži da se pomjerite sa mjesta, proširite svoje poslovanje, pronađete ono radno mjesto koje će vam omogućiti da rastete i napredujete. Finansijska situacija imaće trend rasta, naročito tokom ljetnjih meseci. Septembar je takođe prilično snažan mjesec za učenje, komunikaciju i honorarni rad.

Zdravlje: Prvi dio ove godine mogao je biti dosta iscrpljujući. Češće su vas “napadala” teška raspoloženja, ali sada vam već postaje jasno da ste jači i snažniji nego što mislite. Do kraja godine pronađite neke aktivnosti koje će vas telesno regenerisati i osnažiti vam duh.

Važna razdoblja: Cijeli će jul biti značajan za vas. Venera u vašem znaku će vas proljepšati i uz malo truda i nešto vjere, uspješno ćete ostvariti neke ljubavne i finansijske želje.

Vaša misija: Vaša misija je učenje prihvatanja vlastite emocionalnosti. Potrebna je hrabrost da se srce nosi na dlanu. Nemojte igrati po tuđim pravilima i dopuštati da vas drugi kontrolišu i govore vam šta da radite. Vjerujte svojoj intuiciji. “Osjetit ćete” svoja osjećanja. Vaša intuicija će vam reći kako se zaštititi.

Saturnove lekcije: Naglasak je na partnerstvima i odnosima. U važnom odnosu možete tražiti više sigurnosti. To bi moglo dovesti do formalizovanja posebne veze, kao što je brak ili sklapanje poslovnog ugovora. Preuzimate veću odgovornost za sebe u odnosima, naročito onim intimnim. Upoznajete svoje strahove i nesigurnosti koji ometaju zdravlje u ljubavnim odnosima.

Jupiterovi darovi: Sada je vrijeme kada možete unijeti pozitivne promjene u svoje radne navike, u svoju svakodnevicu, ali se i više posvetiti svom zdravlju i izgledu. U prilici ste da osvjestite i nove putove do poslovnog uspjeha i kako vi doprinosite tome.

LAV

Ocjena 5

Ljubav i odnosi: Preostali dio ove godine ukazuje na novi rast i napredak na polju ljubavi, zabave, druženja i sklapanja novih poznanstava. Ako ste još uvijek sami, a tražite ljubav, krenite u akciju tokom jula i avgusta. Ljeto može biti posebno značajno u smislu zaljubljivanja, porasta samopouzdanja i osjećaja privlačnosti. Kao da dolaze neke nagrade za minuli trud i rad na polju ljubavi. U prilici ste da kapitalizujete svoje zavodničke vještine i šarm. To vredi i za zauzete. Znate kako doprijeti do partnera, zavesti ga svojom jakom ličnošću. Strasti će biti snažne cijelog avgusta i septembra, zato zgrabite svaku priliku koja vam se nađe na putu, priliku koja će vam pomoći da uživate i prepoznate sve čari života udvoje. U oktobru vas očekuje dosta obaveza, pa ćete biti malo nemirniji i nervozniji, ali već u novembru Venera i Jupiter u Strijelcu donose ispunjenje kroz ljubav, roditeljsku ulogu, prijatelje i aktivnosti u kojima srčano uživate.

Posao i novac: Narednih šest mjeseci biće planetarno povoljni za vaš poslovni i finansijski život. Bavite li se nečim kreativnim, uložite dodatni napor kako biste osnažili osjećaj vrijednosti onoga što stvarate. Mogu doći i neke nagrade i priznanja koja ćete zaslužiti svojim predanim radom. Naročito je povoljno ljeto, isto kao i novembar i decembar.

Zdravlje: Iako ćete imati dosta optimizma i energije, biće perioda (novembar, dijelom i decembar) kada će vam nedostajati snage. Usporite kada osjetite umor. Pripazite na kosti, kičmu, koljena.

Važni periodi: Avgust će definitivno biti vaš mjesec. Sjajite, puni ste energije, sve vam nekako polazi za rukom. Osvajate osmijehom i lakše ispunjavate svoje potrebe. To je mjesec velikih užitaka!

Vaša misija: Više pažnje posvetite svom fizičkom i emocionalnom zdravlju. Osim toga, pokušajte obuzdati svoj ego i dopustite sebi da verujete u ono što ne možete dodirnuti i vidjeti. Vrijeme je da krenete na duhovno putovanje i oslobodite se strahova koji vas koče u ostvarenju veće životne produktivnosti.

Saturnove lekcije: Rituali koje posvećujete svom zdravlju, odlazak na wellness, masažu, tehnike samopomoći – sve to može unaprijediti vašu životnu energiju. Saturn vam pomaže kako da se bolje organizujete u vremenu i prostoru, kako da postanete djelotvorniji i da delegirate poslove kako biste imali više vremena za sebe.

Jupiterovi darovi: Pozitivan uticaj Jupitera osnažuje vašu kreativnost, sposobnost uživanja i pomaže vam da se lakše povežete sa ljudima i da ostvarite neke svoje posebne talente. Velika podrška ide kroz prijatelje, a prijatna iskustva kroz djecu i zabavu.

DJEVICA

Ocjena 4

Ljubav i odnosi: Ovo je vrijeme u kojem biste neke nedovršene priče iz prošlosti mogli napokon okončati. Postaje vam jasno šta hoćete, a šta nećete. Kao da se stvari u vašem srcu i umu kristalizuju i uspostavljate novi poredak u svom ljubavnom životu. Neke maske padaju, suočavate se sa nerealnim očekivanjima i shvatate da je sada više nego ikada potrebno uzeti sudbinu u svoje ruke. Odnosi koji su zadovoljavajući, sada će postati još stabilniji. U svojoj blizini sigurno imate osobe na koje se uvijek možete osloniti i koji će biti tu za vas. Dosta ste posvećeni i životnim zbivanjima svog deteta. U život vam se mogu vratiti jedno staro i već zaboravljeno prijateljstvo. Ono što ćete planirati i pripremati tokom jula i prve polovine avgusta, ugledat će svjetlo dana od kraja avgusta pa sve do sredine oktobra, što je jedno od najproduktivnijih i najintenzivnijih razdoblja u godini za vas. Neke važne odluke donosite za svoju ljubavnu budućnost i zato je jako bitno da to vrijeme dočekate sa jasnom namerom šta želite od svog bračnog i partnerskog života.

Posao i novac: U finansijskom smislu period će biti podložnije oscilacijama. Rastu neki troškovi vezani uz dom i domaćinstvo. Ali izvrsno je što uvijek nekako pronađete izlaz iz svakog problema. Septembar je naročito dobar za traženje posla ili za napredovanje na postojećem radnom mjestu. Kraj godine donosi više optimizma i vjere u uspjeh.

Zdravlje: Potraga za ravnotežom i dosljednost biće ključni. Umjereno jedite, spavajte uredno i nemojte pretjerivati u stvarima koje vam štete. Više pažnje posvetite stomaku i kukovima. U septembru izbacite iz ishrane namirnice koje vam štete.

Važan period: Prva polovina septembra biće aktivno razdoblje u vašem životu. Mnogo posla, puno kretanja i aktivnosti koje vas bude i daju vam snagu da riješite sve ono što je dugo čekalo na vašu odluku.

Vaša misija: Razmislite o tome kako vaše aktivnosti i način života utiču na druge ljude. Spoznaje na tom polju mogu unaprijediti vaše odnose. Osim toga, Saturn vas poziva da otkrijete šta volite raditi, koje aktivnosti bude radost u vama, šta činiti kako biste zadovoljili potrebe svog srca i osećali se ispunjeno.

Saturnove lekcije: Jako je važno za vas da odvojite vrijeme za zabavu i uživanje. Kao da ste zanemarili taj deo života. Pritisnuti dužnostima i obavezama, ne negujete onaj dio sebe koji treba opuštanje i razonodu. Provedite više kvalitetnog vremena sa djetetom, posjetite umjetnička događanja u svom gradu, pozorišne predstave ili sportska takmičenja. Treba vam odmor od obaveza.

Jupiterovi darovi: Dom i porodica i pitanje stanovanja, vlasništva nad nekretninama i odnos sa roditeljima mjesta su koje Jupiter može obogatiti, proširiti, pomoći vam da na tim poljima ostvarite napredak i rast.

  • Tekst je pisan za astrološki mjesečnik “Astral”

Prilagođeno sa: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh