Svaštara

PROFESIONALNI FOTOGRAFI U BIH VIŠE RADE NA PROMOCIJI DRŽAVE OD TURISTIČKIH ZAJEDNICA

Dženad Džino je profesionalni fotograf i zaljubljenik u prirodu, koji svojim slikama privlači pažnju mnogih.

Prenj pod objektivom Dženada Džine - Facebook

Ovaj nagrađivani i poznati fotograf iz Jablanice već dugi niz godina svojim slikama promoviše prirodne ljepote BiH, dok je javnosti posebno poznat po načinu prezentacije svoje Hercegovine. Fotografija dvorca Chateau de chalon koju je Džino napravio na Lemanskom jezeru u Švicarskoj, privukla je interersovanje mnogih, a National Geographic je otkupio i objavio u svom časopisu.

Dvorac Chateau de chalon u Švicarskoj – Dženad Džino/Facebook

Na svom facebook profilu nedavno je postavio video Kanjona Neretve (Jablanica) čime je još jednom osvojio simpatije mnogih stanovnika ove zemlje. U opisu slike stoji:

“Kanjon Neretve od Jablanice do Grabovice je možda najinteresantniji i najljepši dio puta od Sarajeva do Mostara. Smaragdna boja Neretve, dominantne stijene koje se uzdižu visoko u nebo a sve to pokriveno bujnom vegetacijom jednostavno će vas ostaviti bez daha. Kako to sve izgleda iz ptičije perspektive pogledajte u mom kratkom video filmu. Ja ga nazvah “Green Canyon” / Jablanica / Bosna i Hercegovina”

Na stranici turističke zajednice Hercegovačko- neretvanskog kantona nalazi se svega nekoliko slika sa manjim opisom Hercegovačkih bisera. Posljednje objavljene brošure gradova, mapa atraktivnih destinacija za posjetit, kao i detalji o manifestacijama koje se održavaju u Hercegovačkim gradovima, datiraju iz 2017. godine. Sam izgled stranice vrlo je nepregledan i poprilično zastario. Iako bi promocija turstičkih potencijala BiH trebalo biti zaduženje turističke zajednice, na terenu ipak vidimo da pojedinci, fotografi poput Dženada Džine su ti koji najviše doprinose promociji prirodnih ljepota naše zemlje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh