Svaštara

Stomatolog ga slučajno porezao, dobio sepsu i ostao bez nogu i ruku

“Kad sam se probudio iz kome, nisam se mogao sjetiti ničega. Uz moj krevet sjedila je prekrasna žena s novorođenčetom koja mi se predstavila kao supruga. Morao sam učiti sve ispočetka”.

Tom Ray - Večernji.ba

Kada je 1999. godine, Tom Ray iz East Midlandsa, otišao kod stomatologa na pregled, nije ni sumnjao kakve će to tragične posljedice ostaviti na njegov život. Naime, stomatolog ga je slučajno porezao po desnima što je dovelo do respiratorne infekcije koja je proizvela sepsu. Tom je nedugo nakon pao u komu, a kada se probudio, nije bio u stanju prepoznati suprugu. Prevezen je na hitnu, a problem je bio u tome što su dugo čekali na nalaz krvi, te je koncem već bilo prekasno, piše “The Sun”.

Kad sam se probudio iz kome, nisam se mogao sjetiti ničega. Uz moj krevet sjedila je prekrasna žena s novorođenčetom koja mi se predstavila kao supruga. Morao sam učiti sve ispočetka – kazao je Tom. Tom je izgubio noge i ruke, a lice mu se u potpunosti izdeformiralo. Par je zbog troškova liječenja morao prodati kuću te su se odselili majci njegove supruge. Oporavak je trajao godinama, a nesretni je čovjek prošao niz estetskih operacija. Tom danas ima 57 godina, te je motivacijski govornik koji svakodnevno podsjeća na opasnosti sepse.

Moje iskustvo ostavilo je strašne posljedice za cijeli moj život, a to se nikad ne bi smjelo dogoditi. Tjelesna oštećenja, pa čak i smrt nakon sepse i dalje su naša stvarnost sve dok neko ne odluči educirati osoblje kako bi se svakom pacijentu pružila adekvatna skrb – zaključio je Tom, prenosi “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh