Svaštara

Tri stvari na koje je svaka žena alergična

On se ne ponaša tako jer mu nije stalo do vas…

Svađa - Screenshot/YouTube

Ovo tri stvari koje svakoj od vas ide na živce, a odnosi se na muškarca sa kojim ste u vezi, piše “Fokus.ba“.

Kad god se iznervirate, samo vam ponavlja da se smirite. Vi ste uvijek vedri, nasmijani i optimistični i vjerovatno poludite ako ne dobijete njegovu podršku i saosjećanje u trenutku kad vam je to potrebno.

Nemojte misliti da vas on ne razumije, ali prije toga želi da vas umiri, kako biste u miru mogli razmisliti o najboljem rješenju problema. Ako to ne želite, recite mu da vas pusti određeno vrijeme, da se sami smirite, a nakon toga zajedno pronađite izlaz.

Ponaša se kao da mu vaše želje nisu bitne. Situacija je sljedeća – kad god nemate vremena za kuhanje, naručujete ručak iz nekog restorana i vjerovatno ste mu sto puta rekli kako ne želite kuhanu rižu kao prilog, jer je bljutava i bez ukusa. Međutim, pri narudžbi, on će vam oboje kao prilog uzeti rižu.

Ovdje nisu problem njegovi osjećaji prema vama, niti sebičnost, on je jednostavno trenutno usredsređen na samo jednu najvažniju stvar, a to je narudžba hrane, a sve ostale detalje trenutno zanemaruje. U slučaju da vam to izrazito smeta, morate mu objasniti kako vi volite sve da isplanirate i završite do najsitnijeg detalja, i kako bi vam bilo drago da se i on jednako potrudi. Ili mu jednostavno pišite sve, navići će se.

Sto puta ponavljate nešto kako bi to na kraju uradio. Ako od njega zatražite da učini samo jednu jedinu stvar, kao na primjer da objesi ramove za slike na zid, on to jednostavno neće odmah da uradi. Vjerovatno ćete mu to bezbroj puta ponoviti, pitajući se jeste li mu važni.

Međutim, on se ne ponaša tako jer mu nije stalo do vas, nego mu je sada jednostavno važnije nešto drugo. U takvim slučajevima nemojte mu stalno prigovarati, nego mu objasnite koliko to vama znači i koliko vam je njegova pomoć potrebna. Instinktivno će se pokrenuti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh