Svaštara

Provjerite: ODGOVORI NA 10 PITANJA OTKRIVAJU KOLIKO VOLITE SEBE

Ova pitaja su prilično jednostavna i na njih morate odgovoriti iskreno i bez razmišljanja. Stavite 1 bod za “uvijek”, 2 za “ponekad” i 3 za “nikad”.

1. Sviđa mi se moj izgled
2. Siguran/na sam u svoje sposobnosti
3. Smatram sebe dobrom osobom
4. Ne žalim zbog svojih grešaka, zbog njih sam to što jesam
5. Ne zavidim drugima
6. Ne upoređujem se sa drugima
7. Smatram sebe dobronamjernom osobom
8. Volim svoje godine
9. Volim svoje zanimanje
10. Polaskan/a sam kada mi neko udijeli kompliment

Rezultati:

Do 12 poena: Bezuslovna ljubav

Dobar rezultat, koji sugeriše da znate kako da volite sebe bezuslovno. Prihvatate sebe takvim kakvi jeste, ne tražeći sebi nedostatke, sigurni ste u svoju jedinstvenost i orginalnost. Takva osoba je sposobna za sve: odlučna, profesionalna u svojoj oblasti, ona koja na kraju u životu uspije (finansijski), divan roditelj koji je u stanju da u svom djetetu razvije oskećaj za ljubav i povjerenje. Samo nastavite tako.

Od 13 do 20 poena: Tražite se

Kao i većina ljudi, vi sumnjate u svoje sposobnosti. Međutim, generalno, pokušavate da naučite kako da volite i prihvatite sebe, ulažete napore da dobijete ovaj najvažniji osjećaj. Na pravom ste putu. Pokušajte češće da slušate sebe i svoje želje, oslonite se na svoje zdravo rasuđivanje.

21 i naviše: U problemu ste

Na žalost, ne volite sami sebe. Možda je tome doprinijelo teško djetinjstvo, zbog čega ste navikli da se “uklapate u gomilu” i stalno se nešto preispitujete. Srećom, sama spoznaja da je ljubav prema sebi moguća, nužno će vam pomoći da savladate ovu prepreku. Počnite odmah da govorite o tome šta vam se sviđa i šta vam se ne sviđa, radite šta želite. Uskoro će situacija da se popravi na bolje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh